Thai kacsamell színes paprikával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
wok
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g kacsamell338 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
12 kcal
-
16 kcal
-
9 kcal
-
30g cukkini5 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
485g ananász124 kcal
-
4g chiliszósz1 kcal
-
8g szójaszósz5 kcal
-
3g halszósz1 kcal
-
2 kcal
-
10 kcal
-
350g konzerv paradicsom56 kcal
-
14 kcal
Összesen
606
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g kacsamell1350 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
49 kcal
-
62 kcal
-
38 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1940g ananász495 kcal
-
15g chiliszósz3 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
10g halszósz4 kcal
-
8 kcal
-
40 kcal
-
1400g konzerv paradicsom224 kcal
-
57 kcal
Összesen
2420
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
18.4g kacsamell25 kcal
-
3.4g újhagyma1 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
2.2g cukkini0 kcal
-
0.2g gyömbér0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
35.6g ananász9 kcal
-
0.3g chiliszósz0 kcal
-
0.6g szójaszósz0 kcal
-
0.2g halszósz0 kcal
-
0.2g worcestershire-szósz0 kcal
-
0.3g gránátalma szirup1 kcal
-
25.7g konzerv paradicsom4 kcal
-
0.3g étkezési keményítő1 kcal
Összesen
44
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1975.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 659 mg
-
Nátrium 884 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 938.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 393 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 2157 micro
-
β-crypt 235 micro
-
Likopin 9608 micro
-
Lut-zea 1416 micro
Összesen
606
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 212.8 g
Zsír
-
Összesen 66.4 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 770 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7900.8 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 891 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 601 mg
-
Foszfor 2636 mg
-
Nátrium 3537 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266.3 g
-
Cukor 161 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 3752.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1002 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 1571 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 333 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 76 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 818 micro
-
Kolin: 745 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 8628 micro
-
β-crypt 940 micro
-
Likopin 38430 micro
-
Lut-zea 5664 micro
Összesen
2420
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 706 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
-
2 db újhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek halszósz
-
1 ek worcestershire-szósz
-
1 ek gránátalma szirup
-
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
- A kacsa bőrét lehúzzuk, kis kockákra vágva a wokban kisütjük, a tepertőt kiszedjük, zsírt leszűrjük. Így a nettó hús nekem 60 dkg lett.
- A kacsamellett egyben sózzuk, borsozzuk, és nagyon felforrósított 2-3 ek zsíron mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
- Ha megpirult egy fedős teflonlábosba tesszük, ráöntjük a gránátalma szirupot és egy csipet gyömbért, és150 fokos sütőbe tesszük 15 percre, ahol átsül.
- A wokot kitöröljük, 1 ek zsírt teszünk bele, felforrósítjuk, majd sorba beledobáljuk a csíkokra vágott zöldségeket. Először az újhagymát fonnyasztjuk meg, majd a fokhagyma, gyömbér, paprika, cukkini jön.
- Ráöntjük a szószokat és erős tűzön kb 2 percig pirítjuk, majd jöhet a paradicsom és a felcsíkozott kacsamell, amivel szintén 2-3 percig forraljuk, végül egy ek keményítővel elkevert kis vízzel besűrítjük.
- Köretnek barna rizst tálalunk mexikói zöldségekkel.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3846
- Feltöltés dátuma: 2012. május 04.
Ajánló
Természetesen, aki szereti a rosé kacsamellet (sajnos a fiam nem), az azonnal a zöldségekkel piríthatja a keskenyre szelt kacsamellcsíkokat. Úgy még jobb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Ebéd kellett a kölöknek, aki nem győz válogatni.