r
Nosalty Logó

Thai kacsamell színes paprikával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Thai kacsamell színes paprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
wok
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1975.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    938.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    393 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2157 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    9608 micro
  • Lut-zea
    1416 micro
Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7900.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    601 mg
  • Foszfor
    2636 mg
  • Nátrium
    3537 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    3752.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1002 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1571 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    333 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    818 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    8628 micro
  • β-crypt
    940 micro
  • Likopin
    38430 micro
  • Lut-zea
    5664 micro
Összesen 2420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    706 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

  1. A kacsa bőrét lehúzzuk, kis kockákra vágva a wokban kisütjük, a tepertőt kiszedjük, zsírt leszűrjük. Így a nettó hús nekem 60 dkg lett.
  2. A kacsamellett egyben sózzuk, borsozzuk, és nagyon felforrósított 2-3 ek zsíron mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
  3. Ha megpirult egy fedős teflonlábosba tesszük, ráöntjük a gránátalma szirupot és egy csipet gyömbért, és150 fokos sütőbe tesszük 15 percre, ahol átsül.
  4. A wokot kitöröljük, 1 ek zsírt teszünk bele, felforrósítjuk, majd sorba beledobáljuk a csíkokra vágott zöldségeket. Először az újhagymát fonnyasztjuk meg, majd a fokhagyma, gyömbér, paprika, cukkini jön.
  5. Ráöntjük a szószokat és erős tűzön kb 2 percig pirítjuk, majd jöhet a paradicsom és a felcsíkozott kacsamell, amivel szintén 2-3 percig forraljuk, végül egy ek keményítővel elkevert kis vízzel besűrítjük.
  6. Köretnek barna rizst tálalunk mexikói zöldségekkel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3846
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 04.

Ajánló

Természetesen, aki szereti a rosé kacsamellet (sajnos a fiam nem), az azonnal a zöldségekkel piríthatja a keskenyre szelt kacsamellcsíkokat. Úgy még jobb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Thai kacsamell színes paprikával
Évi néni 1830 recept

Ebéd kellett a kölöknek, aki nem győz válogatni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...