r
Nosalty Logó

Tex-mex makaróni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
vikki
Tex-mex makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2079.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.6 g

Zsír

  • Összesen
    124.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8319.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1511 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    2357 mg
  • Nátrium
    3889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1749.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    814 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1695 micro
  • β-crypt
    475 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    2871 micro
Összesen 2232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2570 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, és felkockázzuk, az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, ízlés szerinti mennyiségű chili paprikát és az összezúzott fokhagymákat, és pár percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a darált húst és "fehéredésig" pirítjuk (akkor jó, ha már nincsenek benne nyers darabkák).
  4. Ekkor felöntjük a vízzel, a passzírozott paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, és a száraz tésztát hozzákeverve közepes lángon, lefedve addig főzzük, míg a tészta meg nem puhul (közben többször keverjük át, hogy a tészta ne ragadjon le az edény aljára).
  5. Hozzákeverjük a lecsepegtetett kukoricát és a reszelt sajt kb. harmadát.
  6. Hőálló tálba/tepsibe simítjuk, és megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal.
  7. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol pár perc alatt ráolvasztjuk a sajtot (meg is piríthatjuk, ízlés kérdése).
  8. Friss, aprított korianderlevéllel vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 610
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 34615
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 30.

Ajánló

Kiadós, gyors vacsora hűvös téli estékre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti a mexikói csilisbab-jellegű ételek ízvilágát és a szószos tésztákat, nem fog csalódni: egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető recept, ami e két népszerű ételt ötvözi. A tetején lévő olvadt sajt pedig a ráadás. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...