r
Nosalty Logó

Tésztafánk paradicsomszósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Tésztafánk paradicsomszósszal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztafánkhoz

paradicsomszószhoz

tetejére

517
Kalória
27.2g
Fehérje
57.4g
Szénhidrátok
19.6g
Zsír
244.3g
Víz
147.2g
Koleszterin
3.5g
Rost
10.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztafánkhoz

paradicsomszószhoz

tetejére

Összesen 517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztafánkhoz

paradicsomszószhoz

tetejére

Összesen 1556 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztafánkhoz

paradicsomszószhoz

tetejére

Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1671.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13423 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5013.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1627 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    1682 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    732.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1341 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 1556 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3347 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

tésztafánkhoz

  1. Az 5 dkg száraztésztát bő, sós vízben megfőzzük.
  2. A kimért lisztet egy nagyobb tálba tesszük. Összekeverjük a sóval, a tojások sárgájával, a tejjel, az olajjal. (Én az olajat és a tejet először kimérem egy pohárkába, és úgy öntöm a liszthez, reszelt sajttal.) Ezután következik a hideg vízzel leöblített kifőtt tészta.
  3. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Először két-három kanálnyi habbal jól fellazítjuk a masszát, majd ezután óvatosan beleforgatjuk a többit.
  4. A habos masszából egy evőkanál segítségével kis halmokat szaggatunk bő, forró olajba. A fánkok mindkét oldalát ropogós, aranybarnára sütjük, és papírtörlőre szedjük.

paradicsomszószhoz

  1. Az olajon fehéredésig sütjük a lisztet. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a sűrített paradicsomot. Elkeverjük. Ezután felengedjük vízzel. Sóval, cukorral, zellerrel ízesítjük, majd sűrűre főzzük.

tetejére

  1. A meleg fánkokat tányérra tesszük, meghintjük bőven reszelt sajttal, és mellé merjük a paradicsomszószt. Így kínáljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Ez egy különleges olasz étel, amelynek receptjét testvérem hozta haza egy nápolyi útja alkalmával. Akárhányszor készítem, mindig pillanatok alatt elfogy! Próbáljátok ki, érdemes!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!