Tésztába töltött spárga sabayonnal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
A spárgához
-
46g leveles tészta170 kcal
-
140g zöldspárga20 kcal
-
15 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
2g vaj17 kcal
A hollandi mártáshoz
-
3g tojássárgája11 kcal
-
1g víz0 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
296
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
A spárgához
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
840g zöldspárga118 kcal
-
50g angolszalonna88 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
14g vaj100 kcal
A hollandi mártáshoz
-
20g tojássárgája64 kcal
-
8g víz0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1772
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
A spárgához
-
21g leveles tészta78 kcal
-
64.3g zöldspárga9 kcal
-
3.8g angolszalonna7 kcal
-
3.1g tojásfehérje2 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
A hollandi mártáshoz
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
136
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 379.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 103.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 460 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 733 micro
Összesen
296
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 46 g
Zsír
-
Összesen 126.3 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2279.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 406 mg
-
Nátrium 1545 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 621.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 737 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 340 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 504 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 2759 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4395 micro
Összesen
1772
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 336 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
A spárgához
-
12 db zöldspárga
A hollandi mártáshoz
-
1 db tojássárgája
-
5 dkg vaj
-
0.3 citromból nyert citromlé
-
1 csipet só
-
1 csipet cayenne paprika
Elkészítés
A spárgához
- A spárgák végét letörjük,3 percig főzzük lobogó, sós vízben, majd hideg víz alatt leöblítjük, megszárítjuk.
- A leveles tésztát széthajtogatjuk, és felcsíkozzuk keresztben, kb. 30x5 cm-es csíkokra.
- A tészta közepére helyezzük a spárgát, ráhajtjuk a tésztát, és a tetején összetapasztjuk, átkötjük egy angolszalonna csíkkal (1-3 szelet).
- Kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük tojásfehérjével.
- Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük.
- A hollandi mártáshoz a vajat felolvasztjuk, addig sütjük, míg minden víz kisül belőle, a habját közben leszedjük.
- A tojás sárgáját 1 kanál hideg vízzel, és egy csipet sóval összekevervevízgőz felett addig verjük, míg elkezd besűrűsödni, ekkor elvesszük a gőz fölül, és tovább verjük, míg kezd lehűlni, majd fokozatosan hozzákeverjük a hűlő vajat, és cayenne borssal, citromlével ízesítjük.
- A tésztában sült spárgát sabayonnal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x33
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1399
- Feltöltés dátuma: 2012. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Különösebben nincs. Vettem spárgát, néhány napja már ült egy csomag levelestészta a hűtőben, és ott kukucskált a hajszál vékony angolszalonna is. Adta magát, hogy ez készüljön belőle.