r
Nosalty Logó

Tésztába töltött spárga sabayonnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Tésztába töltött spárga sabayonnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A spárgához

A hollandi mártáshoz

Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A spárgához

A hollandi mártáshoz

Összesen 1772 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A spárgához

A hollandi mártáshoz

Összesen 136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2279.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    1545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    737 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    2759 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4395 micro
Összesen 1772 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

A spárgához

A hollandi mártáshoz

Elkészítés

A spárgához

  1. A spárgák végét letörjük,3 percig főzzük lobogó, sós vízben, majd hideg víz alatt leöblítjük, megszárítjuk.
  2. A leveles tésztát széthajtogatjuk, és felcsíkozzuk keresztben, kb. 30x5 cm-es csíkokra.
  3. A tészta közepére helyezzük a spárgát, ráhajtjuk a tésztát, és a tetején összetapasztjuk, átkötjük egy angolszalonna csíkkal (1-3 szelet).
  4. Kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük tojásfehérjével.
  5. Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük.
  6. A hollandi mártáshoz a vajat felolvasztjuk, addig sütjük, míg minden víz kisül belőle, a habját közben leszedjük.
  7. A tojás sárgáját 1 kanál hideg vízzel, és egy csipet sóval összekevervevízgőz felett addig verjük, míg elkezd besűrűsödni, ekkor elvesszük a gőz fölül, és tovább verjük, míg kezd lehűlni, majd fokozatosan hozzákeverjük a hűlő vajat, és cayenne borssal, citromlével ízesítjük.
  8. A tésztában sült spárgát sabayonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1399
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tésztába töltött spárga sabayonnal
Évi néni 1830 recept

Különösebben nincs. Vettem spárgát, néhány napja már ült egy csomag levelestészta a hűtőben, és ott kukucskált a hajszál vékony angolszalonna is. Adta magát, hogy ez készüljön belőle.

Hozzávalók

A spárgához

A hollandi mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...