r
Nosalty Logó

Tészta rókagombával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Tészta rókagombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Gombás ragu

Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Gombás ragu

Összesen 1228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Gombás ragu

Összesen 134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3786.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    1742 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    615.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    411 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 1228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Tészta

Gombás ragu

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit robotgépben összekeverjük (de kézzel is 2-3 perc alatt összegyúrhatjuk), majd fóliába csomagolva 20-30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Pihentetést követően kinyújtjuk vékonyra, és széles metéltnek felvágjuk.
  3. Lobogó sós vízben 3 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, kevés olajjal átkeverjük.

Gombás ragu

  1. Egy kanálka olajon a felaprított salottahagymát megdinszteljük.
  2. A gombákat ecsettel letisztogatjuk, és szélesebb szeletekre, vagy a kisebb gombákat négybe vágjuk (szeretem, ha látom/érzem, mit eszem), a hagymára dobjuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, a kakukkfű leveleit száráról lehúzva fűszerezzük vele a gombát, néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük egy pohár fehérborral.
  4. Addig forraljuk, míg a szaft besűrűsödik (nem sokáig, 5-6 perc elég).
  5. A tésztára szedve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1790
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tészta rókagombával
Évi néni 1830 recept

Nagyon gyorsan ráveszem magam egy kis házi tészta készítésére. Nincs szükségem nógatásra. Mivel a családban az én kedvelt ételem a gomba, így úgy döntöttem, azt teljes kiőrlésű tésztával tálalom. A tésztát magát is lehet ízesíteni a ragu ízeit kiemelve. Én ebbe a tésztába is kevertem egy evőkanálnyi szárított vargányát, amit összedaráltam. Esetleg egy kevéske szarvasgombás olaj a tésztához főzés után szintén emeli az ízélményt.

Hozzávalók

Tészta

Gombás ragu

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...