Tészta rókagombával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
Tészta
-
225 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g szőlőmagolaj12 kcal
Gombás ragu
-
3g szőlőmagolaj29 kcal
-
6 kcal
-
50g rókagomba16 kcal
-
67g csiperkegomba14 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
67g fehérbor55 kcal
Összesen
409
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
Tészta
-
676 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
2g só0 kcal
-
4g szőlőmagolaj35 kcal
Gombás ragu
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
150g rókagomba48 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
18g kakukkfű18 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
Összesen
1228
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
Tészta
-
73 kcal
-
11.9g tojás15 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.4g szőlőmagolaj4 kcal
Gombás ragu
-
1.1g szőlőmagolaj10 kcal
-
2 kcal
-
16.2g rókagomba5 kcal
-
21.6g csiperkegomba5 kcal
-
1.9g kakukkfű2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
21.6g fehérbor18 kcal
Összesen
134
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1262.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 581 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 205.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 137 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
409
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.3 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3786.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 375 mg
-
Foszfor 1316 mg
-
Nátrium 1742 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 615.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 411 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 329 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 524 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 827 micro
Összesen
1228
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2 db tojás
-
0.5 kávéskanál só
-
1 teáskanál szőlőmagolaj
Gombás ragu
-
1 ek szőlőmagolaj
-
1 közepes db salottahagyma
-
15 dkg rókagomba
-
6 szál kakukkfű
-
0.5 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
2 dl fehérbor
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóit robotgépben összekeverjük (de kézzel is 2-3 perc alatt összegyúrhatjuk), majd fóliába csomagolva 20-30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
- Pihentetést követően kinyújtjuk vékonyra, és széles metéltnek felvágjuk.
- Lobogó sós vízben 3 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, kevés olajjal átkeverjük.
Gombás ragu
- Egy kanálka olajon a felaprított salottahagymát megdinszteljük.
- A gombákat ecsettel letisztogatjuk, és szélesebb szeletekre, vagy a kisebb gombákat négybe vágjuk (szeretem, ha látom/érzem, mit eszem), a hagymára dobjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, a kakukkfű leveleit száráról lehúzva fűszerezzük vele a gombát, néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük egy pohár fehérborral.
- Addig forraljuk, míg a szaft besűrűsödik (nem sokáig, 5-6 perc elég).
- A tésztára szedve tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1796
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Nagyon gyorsan ráveszem magam egy kis házi tészta készítésére. Nincs szükségem nógatásra. Mivel a családban az én kedvelt ételem a gomba, így úgy döntöttem, azt teljes kiőrlésű tésztával tálalom. A tésztát magát is lehet ízesíteni a ragu ízeit kiemelve. Én ebbe a tésztába is kevertem egy evőkanálnyi szárított vargányát, amit összedaráltam. Esetleg egy kevéske szarvasgombás olaj a tésztához főzés után szintén emeli az ízélményt.