r
Nosalty Logó

Termix torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Konyhatündérke
Termix torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 712 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2847 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 712 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    167.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2523.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    902 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.7 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    992 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 2847 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 4 pohár (200 g poharanként) tejfölt egy tálba öntjük.
  2. Hozzádadunk 4 evőkanál cukrot, 2 csomag vanília cukrot. Ezeket összeforgatjuk, nem kell sokáig keverni, a cukor azonnal úgysem olvad el benne.
  3. Utána hozzáadjuk a 4 ekkakaót. Az egészet jól összekeverjük, hogy a kakaó ne maradjon csomósan benne.
  4. Veszünk egy körtepsit, amelyiknek pár mozdulattal eltávolítható az oldal lapja. Az alján szépen kirakjuk babapiskótával. Utána teszünk rá a masszából, hogy ellepje. A massza tetejére újra szétrakjuk a babapiskótát úgy, mint az alsó rétegnél, majd újra a massza a jön. Ezt addig folytatjuk, míg van massza, vigyázzunk, hogy a felső réteg massza legyen.
  5. Betesszük a hűtőbe legalább 8 órát hűlni. Előnyős este elkészíteni, és másnapra szépen meghűl, hogy szeletelhető legyen.
  6. A végén, mikor meghűlt, lehet rá tenni díszítésnek epret vagy lereszelni csokival, kinek mi tetszik.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3756
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konyhatündérke 24 recept

Egy könnyű, jóleső édesség a forró nyári napokon. Tanács: A kakaó mennyisége persze változtatható, ki mennyivel szereti. A massza mindenképp folyós lesz, és az nem baj. Azért ajánlatos olyan tepsi, aminek eltávolítható az oldal lapja, mert ez nem borítható ki a tepsiből. Csak a lapot vesszük le oldalról, és úgy szeleteljük. A babapiskótát lehet keverni kakaós piskótával, így szeleteléskor változatosabb. Minél tovább hagyjuk hűlni, annál szebben és könyebben szeletelhető. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...