Tepsis nyúl háromféle mustárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
A nyúlhoz
-
2 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
375g nyúlhús510 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
50g víz0 kcal
-
2g tárkony7 kcal
-
30g fehérbor25 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A díszítéshez
-
0g tárkony0 kcal
Összesen
645
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
A nyúlhoz
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
1500g nyúlhús2040 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
200g víz0 kcal
-
9g tárkony27 kcal
-
120g fehérbor98 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A díszítéshez
-
0g tárkony0 kcal
Összesen
2569
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
A nyúlhoz
-
0.4g dijoni mustár0 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
62.5g nyúlhús85 kcal
-
7.1g sárgarépa3 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
8.3g víz0 kcal
-
0.4g tárkony1 kcal
-
5g fehérbor4 kcal
-
8.3g főzőtejszín11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A díszítéshez
-
0g tárkony0 kcal
Összesen
107
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.3 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1556.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 891 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 463.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 1315 micro
-
β-karotin 3149 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
645
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 313.4 g
Zsír
-
Összesen 108.4 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 925 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6225.8 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 373 mg
-
Kálcium 633 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 398 mg
-
Foszfor 3565 mg
-
Nátrium 1198 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1854.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1478 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 108 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 112 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 12596 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 427 micro
Összesen
2569
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 77.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 525 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
A nyúlhoz
-
1 ek dijoni mustár
-
1500 g nyúlhús
-
200 ml víz
-
200 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A díszítéshez
-
tárkony ízlés szerint
Elkészítés
A nyúlhoz
- Sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. Összekeverjük egy tálkában a háromféle mustárt, és bekenjük vele a húsdarabkákat. A tepsi aljára rakosgatjuk a sárgarépát, a hagymát, rászórjuk a friss tárkonyt. Erre pakoljuk a húst, aláöntjük a vizet. Berakjuk a nyulat a sütőbe, nem takarjuk le.
- 60 percig sütjük, sűrűn öntözgetve (minden 8-10 percben) a húst saját levével a tepsiből. A sütési idő lehet hosszabb is, attól függ, mennyire öreg a nyulunk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük a tepsiből és félrerakjuk valami meleg helyre vagy letakarjuk, hogy ne hűljön ki. Ezek után kiszedjük a sárgarépát és a hagymát, szépen letisztogatjuk a szaftot, le is szűrhetjük.
- Tegyük a tepsinket a tűzhelyre, öntsük bele a bort és addig forraljuk, amíg kb. a 2/3-a el nem forrt. Hozzáöntjük a tejszínt, és még 2 percig forraljuk kevergetve, hogy nehogy leégjen. Hozzáadjuk a maradék friss tárkonyt (ez opcionális), sózzuk, borsozzuk. A szószt ráöntjük a nyúlra, tárkonylevéllel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36×26
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 9608
- Feltöltés dátuma: 2014. január 27.
Ajánló
Száraz fehérbor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
Ehez a húshoz nem kell só és zsiradék nélkül sül, az egész sava borsa a szósz és a friss tárkony. Szárított tárkonnyal nem lehet elkészíteni, mert nem lesz jó. Ha nincs mind a háromféle mustár, egyet ki lehet hagyni, de nem a magosat. Ha kétféle mustárt használunk, természetesen másfél-másfél kanál mustárt keverünk össze.