r
Nosalty Logó

Tepsis nyúl háromféle mustárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsus
Tepsis nyúl háromféle mustárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nyúlhoz

A díszítéshez

Összesen 645 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nyúlhoz

A díszítéshez

Összesen 2569 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nyúlhoz

A díszítéshez

Összesen 107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1556.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3149 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 645 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6225.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    3565 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1854.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1478 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    108 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12596 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 2569 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

A nyúlhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A nyúlhoz

  1. Sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. Összekeverjük egy tálkában a háromféle mustárt, és bekenjük vele a húsdarabkákat. A tepsi aljára rakosgatjuk a sárgarépát, a hagymát, rászórjuk a friss tárkonyt. Erre pakoljuk a húst, aláöntjük a vizet. Berakjuk a nyulat a sütőbe, nem takarjuk le.
  2. 60 percig sütjük, sűrűn öntözgetve (minden 8-10 percben) a húst saját levével a tepsiből. A sütési idő lehet hosszabb is, attól függ, mennyire öreg a nyulunk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük a tepsiből és félrerakjuk valami meleg helyre vagy letakarjuk, hogy ne hűljön ki. Ezek után kiszedjük a sárgarépát és a hagymát, szépen letisztogatjuk a szaftot, le is szűrhetjük.
  3. Tegyük a tepsinket a tűzhelyre, öntsük bele a bort és addig forraljuk, amíg kb. a 2/3-a el nem forrt. Hozzáöntjük a tejszínt, és még 2 percig forraljuk kevergetve, hogy nehogy leégjen. Hozzáadjuk a maradék friss tárkonyt (ez opcionális), sózzuk, borsozzuk. A szószt ráöntjük a nyúlra, tárkonylevéllel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36×26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9608
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 27.

Ajánló

Száraz fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Ehez a húshoz nem kell só és zsiradék nélkül sül, az egész sava borsa a szósz és a friss tárkony. Szárított tárkonnyal nem lehet elkészíteni, mert nem lesz jó. Ha nincs mind a háromféle mustár, egyet ki lehet hagyni, de nem a magosat. Ha kétféle mustárt használunk, természetesen másfél-másfél kanál mustárt keverünk össze.

Hozzávalók

A nyúlhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...