r
Nosalty Logó

Tepsis karaj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
margóci
Tepsis karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 534 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.7 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4018.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 2136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, ha kihűlt, felkarikázzuk. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, és a húsát csíkokra vágjuk. A lilahagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst gyengén kiveregetjük, és megsózzuk.
  2. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával és kevés őrölt borssal, beleforgatjuk a hússzeleteket. Felhevítjük az olajat, és a a húsok mindkét oldalát 2-2 percig sütjük benne, de mivel ezzel még nem puha a hús, kevés vízzel felengedve fedő alatt megpuhítjuk, és zsírjára lesütjük. Tálra szedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt szaftjához hozzáadjuk a paprikacsíkokat, és kevergetve addig sütjük, míg illatozni kezdenek.
  3. A sütőt előmelegítjük. A hagymát a vajban üvegesre pároljuk, összekeverjük a burgonyával. Az őrölt köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, és tűzálló tálra tesszük. Tetejére helyezzük a húsokat, rá a paprikát, befedjük a reszelt sajttal, és a sütőben szépen rápirítjuk 10-15 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 454
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 139
  • Össznézettség: 232944
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
margóci 7 recept

Egy régi receptes könyvben találtam ezt az ételt, csak kicsit átvariáltam a hozzávalókat a húson kívül. Nagyon finom füstölt sajttal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...