Tepsis húsos rakott burgonya N. Olgitól
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
175g burgonya101 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
100g padlizsán24 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
75g víz0 kcal
-
38g füstölt sajt123 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
629
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
700g burgonya404 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
720g paradicsom130 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
300g víz0 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
2516
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
22g burgonya13 kcal
-
15.7g darált sertéshús29 kcal
-
12.5g padlizsán3 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
22.6g paradicsom4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
6.3g főzőtejszín8 kcal
-
9.4g víz0 kcal
-
4.7g füstölt sajt15 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
78
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 894.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 603.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 1119 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 582 micro
Összesen
629
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 164.3 g
Zsír
-
Összesen 134.1 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3576.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 533 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 405 mg
-
Foszfor 1904 mg
-
Nátrium 594 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.8 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 2413.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 620 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 256 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 454 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 340 micro
-
Kolin: 538 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 727 micro
-
β-karotin 4474 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 18526 micro
-
Lut-zea 2328 micro
Összesen
2516
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 581 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg burgonya
-
50 dkg darált sertéshús
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 nagy db paradicsom
-
3 dl víz
-
15 dkg füstölt sajt
-
0.5 csokor petrezselyem
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük. A padlizsánt felszeleteljük, besózzuk és hagyjuk állni fél órát. A paradicsomokat pár pillanatra forró vízbe mártjuk,hogy a héjukatt le tudjuk szedni, és eztán felkockázzuk.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket. A darálthúst hozzákeverjük, fehéredésig pirítjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, csipet kakukkfűvel ízesítjük, s beletesszük a kockázott paradicsomot. Fedő alatt kb. 10 perc alatt zsírjára pirítjuk vissza a ragut.
- A tepsis húsos rakott burgonya alapot elkeverjük a 2 dl főzőtejszínnel, 3 dl vízzel és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
- A padlizsánkarikákat kevés olajon hirtelen megpirítjuk.
- A héjában főtt krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk.
- A tepsit vékonyan kiolajozzuk és belekarikázunk egy sor krumplit. Nagyon enyhén sózzuk csak, mert a zacskós alap elég sós.
- A krumplisorra tesszük a kisült padlizsánkarikákat, és meglocsoljuk a tejszínes alap kb. harmadával.
- A raguról a felesleges zsiradékot leöntjük, lecsöpögtetjük és a padlizsánsorra terítjük. Befedjük a maradék krumplival és a tetejére borítjuk a tejszínes alapot.
- Reszelt füstölt sajttal megszórjuk, 200 fokos sütőben kb. fél óra alatt átsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×25
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8160
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Németi Olga
105 recept
Eredetileg muszakát szerettem volna, de belekombináltam a tespis húsos burgonya alapot, és egy finom, szaftos rakott étel kerekedett belőle.