r
Nosalty Logó

Tepsis gombás hús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tavikavics
Tepsis gombás hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 654 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2618 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1645.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 654 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.5 g

Zsír

  • Összesen
    170.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6583.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    1603 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2856 mg
  • Nátrium
    1525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1168.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    894 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    884 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2618 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe egymás mellé szorosan lefektetjük.
  2. A hagymát karikára vágjuk, és rátesszük a hússzeletekre.
  3. A gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, és beborítjuk vele az egész tepsit.
  4. A tejfölt rálocsoljuk a gombára.
  5. Végül rászórjuk a reszelt sajtot, és már mehet is a sütőbe.
  6. Alsó sütéssel kb. 45 percig, majd alsó-felső sütéssel, hogy a sajt a tetején jól megpiruljon, még kb. 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 189
  • Össznézettség: 104773
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 05.

Ajánló

Köretként sült krumpli illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepsis gombás hús
Tavikavics 12 recept

Ezt az ételt ajánlom akkor, amikor nincs sok idő a tűzhely mellett állni, mégis látványosat és finomat szeretnénk. Nagyon gyorsan összeállítható az étel, a sütő már nélkülünk is elvégzi a munka javát. Nem kell megijedni, hogy amikor betesszük a sütőbe nem látható a karajszeletek formája, mert amikor megsült, gyönyörűen kirajzolódik minden szelet széle. Sütés közben a hús, a gomba kiengedi a benne lévő vizet, (ebben párolódik sütés közben a hús), ez finom szaft lesz így, amivel le is lehet locsolni a végén az ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...