r
Nosalty Logó

Tepsis bundás zsömle Mártitól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Tepsis bundás zsömle Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1639.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 605 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3279.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    1419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    767 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1003 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1293 micro
Összesen 1212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    707 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük az egyik tojást. A többit a tejszín, só, bors hozzáadásával villával habosra felverjük.
  2. A zsemléket felszeleteljük, és toast sütőben megpirítjuk, majd megvajazzuk. Egy kisebb tepsit kivajazunk, berakjuk a zsemléket, rájuk halmozzuk a reszelt sajtot, lefedjük megfelelő méretű sonkaszeletekkel, végül befedjük karikára vágott paradicsommal.
  3. A lerakott zsemlékre merjük rá kanállal a tojáskeveréket, ez majd szétfolyik a tepsiben, de így egyenletesebben jut belőle a zsemlék tetejére is, mintha csak ráöntenénk. Szórjuk meg a paradicsomokat még egy-egy csipet sajttal, és toljuk a sütőbe.
  4. Alacsony hőmérsékleten süssük, kb. 10 percig alsó-felsőn, majd a legvégén váltsunk át felső hőfokra. Összesen ca. 15 perc az egész, sütőnktől függően ez változhat. Akkor jó, amikor a tojásmassza zsemleszínűvé vált. Nagyon ízletes: felül ropogós, belül krémes.
  5. Míg sütjük a zsemléket, vágjuk össze apróra a kemény tojást, és ezzel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5085
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepsis bundás zsömle Mártitól
Marti48 317 recept

A receptet nem olvastam - kitaláltam. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 nyomós ok, miért ne dobd a tök héját a...

A sütőtök azon alapanyagok közé tartozik, aminek minden részét fel tudjuk használni. Nem kérdés, hogy húsából milyen finomságok születnek, és a benne rejlő magokból isteni ropogtatnivaló készülhet, de héjáról valamiért nem szeretünk tudomást venni. Nagy hiba, mert aki hobbiszinten űzi a kertészkedés műfaját, annak érdemes kihasználnia a sütőtökhéj szuperképességeit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...