r
Nosalty Logó

Tepsiben sült fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Travelling Kitchen
Tepsiben sült fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2670 kcal
  • 10% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1723.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 2670 kcal
  • 10% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy dl tejet langyosra melegítünk. Az élesztőt belemorzsoljuk, majd hozzáadunk egy kevés cukrot, és megszórjuk liszttel. Meleg helyre tesszük, 15 percig hagyjuk felfutni.
  2. A margarint felolvasztjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztős tejet és az összes többi hozzávalót. Kézzel vagy géppel egyneművé dolgozzuk. Letakarva meleg helyen 20 percet kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a fánkokat, és újabb 10 percet hagyjuk kelni.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és ebben sütjük szép barnára (kb. 20 perc). Mivel nem légkeveréses sütőben sütöttem, így félidőnél megfordítottam.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7461
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepsiben sült fánk
Travelling Kitchen 42 recept

Nem szeretem az olajszagot, ezért próbáltam ki ezt a zseniális receptet. Nagyon jól sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...