Tepsiben sült cékla balzsamecetes tejföllel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
359
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
753g cékla217 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
719
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
78g cékla22 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20.7g tejföl41 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
74
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 294 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
359
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1247.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 588 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 562 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
719
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db cékla
-
3 teáskanál napraforgó olaj
-
3 csipet négyszínű bors
-
3 csipet zsálya
-
3 csipet só
-
200 g tejföl
-
10 csepp balzsamecet
-
1 csipet oregánó
Elkészítés
- A céklát megmossuk, meghámozzuk, és nyolcadokra vágjuk.
- Mély keverőtálban összekeverjük az olajjal, megszórjuk zsályával és borssal, és amilyen gyorsan csak lehet, sütőpapíron elterítjük egy tepsiben, hogy a lehető legkevesebb olajat szívja magába.
- Sózzuk, majd légkeveréssel süssük 160 fokon 40-45 percig. Ha nagyobb céklából vágtunk nyolcadokat, akkor 40 perc környékén villával azért teszteljük.
- A tejfölben elkeverjük a balzsamecetet és az oregánót, külön tálba rakjuk, és ebbe mártogatjuk a kisült céklagerezdeket.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 6422
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 18.
Ajánló
Akár rizzsel és salátával is tálalható főételként, de ha jó ropogósra sütjük, tökéletes partimártogatós is lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Több év kihagyás után újra felfedeztem a céklát, és tepsiben sütve többféle mártogatóssal is fogyasztom. A balzsamecetes tejföl az egyik kedvencem, de sajtmártással is kiváló.