r
Nosalty Logó

Tepsiben sült cékla balzsamecetes tejföllel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tepsiben sült cékla balzsamecetes tejföllel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 719 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    294 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 359 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    588 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 719 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát megmossuk, meghámozzuk, és nyolcadokra vágjuk.
  2. Mély keverőtálban összekeverjük az olajjal, megszórjuk zsályával és borssal, és amilyen gyorsan csak lehet, sütőpapíron elterítjük egy tepsiben, hogy a lehető legkevesebb olajat szívja magába.
  3. Sózzuk, majd légkeveréssel süssük 160 fokon 40-45 percig. Ha nagyobb céklából vágtunk nyolcadokat, akkor 40 perc környékén villával azért teszteljük.
  4. A tejfölben elkeverjük a balzsamecetet és az oregánót, külön tálba rakjuk, és ebbe mártogatjuk a kisült céklagerezdeket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6403
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 18.

Ajánló

Akár rizzsel és salátával is tálalható főételként, de ha jó ropogósra sütjük, tökéletes partimártogatós is lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több év kihagyás után újra felfedeztem a céklát, és tepsiben sütve többféle mártogatóssal is fogyasztom. A balzsamecetes tejföl az egyik kedvencem, de sajtmártással is kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...