r
Nosalty Logó

Tepertővel töltött rozsos zsemle

Évi néni
Tepertővel töltött rozsos zsemle
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

382
Kalória
11.4g
Fehérje
49.5g
Szénhidrát
15.9g
Zsír
34.7g
Víz
-
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3047 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5658.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    3523 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    395.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    277.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 3047 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 295 kcal

Elkészítés

  1. Szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgozunk, csak a víz kézmeleg. Minden hozzávalót dagasztógép táljába mérünk, és addig gyúrjuk, míg elválik a tál falától. Letakarva pihentetjük, míg duplájára nem dagad (jó fél óra).
  2. A megkelt tésztát újra átgyúrjuk a géppel, és újra megkelesztjük.
  3. A tepertőt kevés sóval és borssal összedaráljuk, de nem finomra, hanem inkább darabosra.
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk maximum 1 cm vékonyra, és a darált tepertőt elkenjük rajta, majd a tésztát feltekerjük, elvágjuk 8 egyenlő részre.
  5. A tészta vágott széleit maga aláhúzzuk, hajtjuk, míg szép kerek cipóformája nem lesz.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, hagyjuk negyed órát kelni, tetejét kissé bemetsszük, majd lespricceljük vízzel, és a 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 5 perc múlva lejjebb vesszük 180 fokra a hőt, és összesen 20 perc alatt megsütjük a tésztát. Ha kivettük, újra megspricceljük vízzel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40

Ez a tepertős zsemle Atkári Terike ötlete. Nem szégyen a profitól tanulni. Kicsit átdolgoztam a tésztáját, és már sütöttem is. Komplett fogás egyben, mert a zsemle mellett ott a finom tepertő is. Egy zsemlétől garantáltan jól lakunk hosszú időre. Nyolc zsemle készült belőle.

További receptek

Klasszikus cukros briós

A cukrozott briós egy igazi közkedvelt, klasszikus péksüteménynek számított, amit szinte mindenhol lehetett kapni. Sajnos kissé feledésbe merült az évek alatt, pedig egy nagyszerű ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...