Tepertős galuska és paprikás burgonya
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
A galuskához
-
50g víz0 kcal
-
75g tepertő568 kcal
-
1g só0 kcal
-
1 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
A burgonyához
A hagymaalaphoz
-
6g kacsazsír0 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
A galuskához
-
200g víz0 kcal
-
300g tepertő2271 kcal
-
2g só0 kcal
-
3 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
A burgonyához
A hagymaalaphoz
-
23g kacsazsír0 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
17 kcal
-
1 kcal
A tálaláshoz
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
A galuskához
-
5.6g víz0 kcal
-
8.4g tepertő64 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
11.3g finomliszt41 kcal
A burgonyához
A hagymaalaphoz
-
0.6g kacsazsír0 kcal
-
9.6g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.1 g
Zsír
-
Összesen 73.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1350 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 418 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 524.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 694 micro
-
β-crypt 96 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 827 micro
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160.6 g
Zsír
-
Összesen 294.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 710 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5400.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 1162 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 444 mg
-
Foszfor 1879 mg
-
Nátrium 1670 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 532.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 2096.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 889 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 264 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 404 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 449 micro
-
Kolin: 654 mg
-
Retinol - A vitamin: 642 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 2775 micro
-
β-crypt 385 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3309 micro
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Hozzávalók
A galuskához
-
2 dl víz
-
0.5 kk só
-
1 kk négyszínű bors
-
3 db tojás
A burgonyához
A hagymaalaphoz
-
1.5 ek kacsazsír
-
só ízlés szerint
-
1.5 ek fűszerpaprika
A tálaláshoz
-
4 ek tejföl
Elkészítés
A galuskához
- A burgonyákat sós vízben héjastól feltesszük főni, majd hagyjuk ebben a vízben kihűlni, ha langyos, vizet leöntve, pucolhatjuk is, és felkockázhatjuk.
- A hagymákat lereszeljük, az olajon kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk, tűzről levéve, beletesszük az őrölt pirospaprikát, a kicsi kockákra vágott burgonyát, átkeverjük óvatosan, sózzuk, és kicsit borsozzuk ízlés szerint. Tálalásig melegen tartjuk.
- Egy tálban a melegvízbe beletesszük, és elkeverjük a tepertőkrémet, majd beletesszük a tojásokat, a finomra vágott petrezselymet, sót és borsot ízlés szerint, majd a lisztet, és jó alaposan eldolgozzuk, szükség szerint tegyünk bele meleg vizet és/vagy lisztet, hogy könnyen szaggatható galuskatésztát kapjunk. Kicsit pihentessük.
- Feltesszük a sós vizet forrni, és forráskor szaggassuk bele a galuskát (nokedlit), ha feljön a víz tetejére, kiszedhetjük, lecsepegtetjük, és tálba szedve, meleg helyen tartjuk.
- Tálaljuk a burgonyát sült fokhagymás csirkemájjal és kacsamájjal. Tálaljuk a galuskát finom, friss házi lecsóval. Tálalhatjuk reszelt sajttal és tejföllel is.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4005
- Feltöltés dátuma: 2011. október 30.
Ajánló
Finom bor. Savanyúság. Burgonyához: fokhagymás sült csirkemáj, kacsamáj. Galuskához: lecsó.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Kevés lecsó alapanyagom volt, -kevés csirke és kacsamáj. A köreten gondolkodtam, és hogy mindenki kedvére tegyek, a lecsóhoz a galuskát készítettem el, a tepertőkrém nagyon kellemes ízt adott neki. A májakhoz pedig hagymás-pirospaprikás, főtt burgonyakockát gondoltam ki. Ez a galuska recept is a tepertőkrém vásárlásakor ötlött fel bennem. Nagyon szép színe és finom íze lett. Ízlett a családnak, ezért a második alkalommal lecsóval tálaltam.Elsőnek simán tejföllel és sajttal, kíváncsi voltam, hogy ízlik a családnak. Bevált:-)) Így, nagyon finom főételhez nagyon finom köret került. Vagy mondhatnám úgy is, nagyon finom köretújdonságokhoz finom főételt adtam. Mindenki változtathatja ízlése szerint, vagy el is hagyhatja, mindenesetre egy próbálkozást mindegyik megér :-). Ennyi a történet.