r
Nosalty Logó

Tepertős galuska és paprikás burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Tepertős galuska és paprikás burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A galuskához

A burgonyához

A hagymaalaphoz

A tálaláshoz

Összesen 1356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A galuskához

A burgonyához

A hagymaalaphoz

A tálaláshoz

Összesen 5423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A galuskához

A burgonyához

A hagymaalaphoz

A tálaláshoz

Összesen 151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1350 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 1356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.6 g

Zsír

  • Összesen
    294.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5400.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1162 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1879 mg
  • Nátrium
    1670 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2096.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    889 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    2775 micro
  • β-crypt
    385 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3309 micro
Összesen 5423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A galuskához

A burgonyához

A hagymaalaphoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A galuskához

  1. A burgonyákat sós vízben héjastól feltesszük főni, majd hagyjuk ebben a vízben kihűlni, ha langyos, vizet leöntve, pucolhatjuk is, és felkockázhatjuk.
  2. A hagymákat lereszeljük, az olajon kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk, tűzről levéve, beletesszük az őrölt pirospaprikát, a kicsi kockákra vágott burgonyát, átkeverjük óvatosan, sózzuk, és kicsit borsozzuk ízlés szerint. Tálalásig melegen tartjuk.
  3. Egy tálban a melegvízbe beletesszük, és elkeverjük a tepertőkrémet, majd beletesszük a tojásokat, a finomra vágott petrezselymet, sót és borsot ízlés szerint, majd a lisztet, és jó alaposan eldolgozzuk, szükség szerint tegyünk bele meleg vizet és/vagy lisztet, hogy könnyen szaggatható galuskatésztát kapjunk. Kicsit pihentessük.
  4. Feltesszük a sós vizet forrni, és forráskor szaggassuk bele a galuskát (nokedlit), ha feljön a víz tetejére, kiszedhetjük, lecsepegtetjük, és tálba szedve, meleg helyen tartjuk.
  5. Tálaljuk a burgonyát sült fokhagymás csirkemájjal és kacsamájjal. Tálaljuk a galuskát finom, friss házi lecsóval. Tálalhatjuk reszelt sajttal és tejföllel is.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4005
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 30.

Ajánló

Finom bor. Savanyúság. Burgonyához: fokhagymás sült csirkemáj, kacsamáj. Galuskához: lecsó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepertős galuska és paprikás burgonya
Éva-Anyóca 350 recept

Kevés lecsó alapanyagom volt, -kevés csirke és kacsamáj. A köreten gondolkodtam, és hogy mindenki kedvére tegyek, a lecsóhoz a galuskát készítettem el, a tepertőkrém nagyon kellemes ízt adott neki. A májakhoz pedig hagymás-pirospaprikás, főtt burgonyakockát gondoltam ki. Ez a galuska recept is a tepertőkrém vásárlásakor ötlött fel bennem. Nagyon szép színe és finom íze lett. Ízlett a családnak, ezért a második alkalommal lecsóval tálaltam.Elsőnek simán tejföllel és sajttal, kíváncsi voltam, hogy ízlik a családnak. Bevált:-)) Így, nagyon finom főételhez nagyon finom köret került. Vagy mondhatnám úgy is, nagyon finom köretújdonságokhoz finom főételt adtam. Mindenki változtathatja ízlése szerint, vagy el is hagyhatja, mindenesetre egy próbálkozást mindegyik megér :-). Ennyi a történet.

Hozzávalók

A galuskához

A burgonyához

A hagymaalaphoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...