r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű pirított hagymás tönkölycipó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Pepi's Kitchen
Teljes kiőrlésű pirított hagymás tönkölycipó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1415.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    941 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7077.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    1616 mg
  • Nátrium
    4703 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 1581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

  1. A liszteket egy tálba szitáljuk, és a sót is hozzáadjuk.
  2. A vizet meglangyosítjuk, és beletesszük az élesztőt, majd meleg helyen (pl. radiátor) hagyjuk felfutni.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és olajon, vagy aki szereti, zsíron, jól lepirítjuk. Majd a liszthez öntjük.
  4. Amikor az élesztő felfutott, ezt is a keverékhez adjuk, alaposan összegyúrjuk, és átdagasztjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
  5. Amikor megkelt, a tésztát lisztezett felületen enyhén átgyúrjuk, és cipót formálunk belőle, a tetejét kereszt alakban bevághatjuk. A sütőt először 250 fokra melegítjük, és egy tálkába vizet helyezünk a sütőbe.
  6. A tésztát a felmelegedett sütőben 10 percet sütjük 250 fokon, majd a hőmérsékletet 200 fokra csökkentjük, és további 20-25 percig sütjük. Érdemes ellenőrizni. Majd amikor megkelt, kivesszük, langyosan már szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4640
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 07.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Pepi's Kitchen 11 recept

2019 első napján pecázni voltunk, így sikerült egy ponty kifogása után halészlét készítenünk vacsorára. Kenyerünk viszont nem volt, mert kisvárosban a boltok ilyenkor hamar zárnak, így született ez a cipócska :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...