r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű kenyér lenmaggal

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Teljes kiőrlésű kenyér lenmaggal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

651
Kalória
17.1g
Fehérje
120.9g
Szénhidrátok
12.6g
Zsír
118.6g
Víz
-
Koleszterin
13.9g
Rost
6.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2605 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    1371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    118.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7911.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    5484 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    474.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    844 micro
Összesen 2605 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

  1. A kétfajta lisztet kimérjük egy tálba. A vizet langyosítjuk, és kevésben elkeverjük a porélesztőt és a cukrot. Pár percig hagyjuk állni.
  2. A sót hozzáadjuk, a lenmagot beleszórjuk. Az élesztős cukros vizet is beleöntjük. Majd a maradék vizet is. Az olajat kanalanként hozzáadagoljuk.
  3. Jól összekeverjük a hozzávalókat, végül összegyúrjuk. Mikor sima tésztát kaptunk, kétfelé vesszük.
  4. Az egyiket liszttel szórt felületen átgyúrjuk, gömbölygetjük. Kinyújtjuk, és a lehető legszorosabban feltekerjük, mint egy bejglit. Összecsípjük az összetételnél a tésztát. Formára igazítjuk. Félretesszük, letakarjuk.
  5. A másik fél tésztával is hasonlóan járunk el. Mikor mind a kettő kész, két hosszúkás formába sütőpapírt teszünk. A tészták tetejét, pengével vagy jó éles késsel bevagdossuk. Tejjel átkenjük.
  6. 200 C-fokra előmelegített sütőbe toljuk, 20-25 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Keresztanyám vásárolt nekem egy könyvet, amiben különböző magokkal készíthető kenyérféleségek, pékáruk, pizzák találhatók. Ebből választottam ki ezt a könnyen elkészíthető kenyeret, ami ízletes lett. Bátran ajánlom!!! :-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!