r
Nosalty Logó

Teknősbéka torta 2.- tejszínes-gyümölcsös

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Teknősbéka torta 2.- tejszínes-gyümölcsös
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 1440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 5754 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 1440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    328.2 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3051 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636.7 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2400 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1707 micro
Összesen 5754 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A sárgákat kikeverjük a cukorral és a vajjal.
  3. Hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott szalakálit. Majd belekeverjük a lisztet és a pudingport.
  4. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét, vigyázva hogy a hab ne törjön össze.
  5. Kizsírozott, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. Ha kihűlt, három szeletre vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  7. A krémhez a tejet felforraljuk, a vaníliás cukorral és a liszttel sűrűre főzzük.
  8. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  9. Ha a lisztes pép kihűlt, hozzákeverjük a vajas krémhez.
  10. Jól összekeverjük, és ezzel megtöltjük a tortát.
  11. A tejszínt kemény habbáverjük a fixálóval, és bevonjuk vele a tortát.
  12. Tetejére nyomózsákból habköröket készítünk. A közepe legyen kicsit magasabb, mint a széle.
  13. A kivit meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és a tortára rakjuk, ez lesz a mintája a teknős páncéljának. Oldalát is kirakjuk kivikarikákkal.
  14. Az almára két csillagszemet és szájat vágunk. A szemekbe cukorgyöngyöt teszünk.
  15. Az almára sapka formában tejszínhabot nyomunk, és megrakjuk cukorgyöngygyel, ez lesz a teknős feje.
  16. A banánokat kettévágjuk, abból lesz a teknős lába.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17862
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 12.

Ajánló

Különleges alkalmakra, születésnapra vagy névnapra kiváló meglepetés, ajándék.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami különlegese tortát szerettem volna készíteni a lányom névnapjára a kötelező kedvenc süteménye mellé. Nagyon szereti a gyümölcsöt, ezért készült ez a teknős torta. Az elkészítése fele sem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre látszik, bárki nyugodtan megpróbálhatja elkészíteni. A második sütésnél már könnyebb krémmel és több gyümölccsel fog készülni. A tejszínhabot gyümölcsjoghurttal keverem össze, és verem fel. Ebbe kerülnek még gyümölcsdarabok, hogy gyümölcsösebb legyen. A vajas krémmel is nagyon finom volt, nagy sikert aratott a családi ünnepi vacsorán.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...