r
Nosalty Logó

Teknősbéka torta 2.- tejszínes-gyümölcsös

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Teknősbéka torta 2.- tejszínes-gyümölcsös
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 1440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 5754 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 1440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    328.2 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3051 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636.7 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2400 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1707 micro
Összesen 5754 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A sárgákat kikeverjük a cukorral és a vajjal.
  3. Hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott szalakálit. Majd belekeverjük a lisztet és a pudingport.
  4. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét, vigyázva hogy a hab ne törjön össze.
  5. Kizsírozott, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. Ha kihűlt, három szeletre vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  7. A krémhez a tejet felforraljuk, a vaníliás cukorral és a liszttel sűrűre főzzük.
  8. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  9. Ha a lisztes pép kihűlt, hozzákeverjük a vajas krémhez.
  10. Jól összekeverjük, és ezzel megtöltjük a tortát.
  11. A tejszínt kemény habbáverjük a fixálóval, és bevonjuk vele a tortát.
  12. Tetejére nyomózsákból habköröket készítünk. A közepe legyen kicsit magasabb, mint a széle.
  13. A kivit meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és a tortára rakjuk, ez lesz a mintája a teknős páncéljának. Oldalát is kirakjuk kivikarikákkal.
  14. Az almára két csillagszemet és szájat vágunk. A szemekbe cukorgyöngyöt teszünk.
  15. Az almára sapka formában tejszínhabot nyomunk, és megrakjuk cukorgyöngygyel, ez lesz a teknős feje.
  16. A banánokat kettévágjuk, abból lesz a teknős lába.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17861
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 12.

Ajánló

Különleges alkalmakra, születésnapra vagy névnapra kiváló meglepetés, ajándék.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami különlegese tortát szerettem volna készíteni a lányom névnapjára a kötelező kedvenc süteménye mellé. Nagyon szereti a gyümölcsöt, ezért készült ez a teknős torta. Az elkészítése fele sem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre látszik, bárki nyugodtan megpróbálhatja elkészíteni. A második sütésnél már könnyebb krémmel és több gyümölccsel fog készülni. A tejszínhabot gyümölcsjoghurttal keverem össze, és verem fel. Ebbe kerülnek még gyümölcsdarabok, hogy gyümölcsösebb legyen. A vajas krémmel is nagyon finom volt, nagy sikert aratott a családi ünnepi vacsorán.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk