Tejszínöntetes-meggyes rétes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
509
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
2031
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 148.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 908 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
509
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.8 g
Zsír
-
Összesen 96.7 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 647 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 989.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 388 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 259.9 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 593.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 351 mg
-
Retinol - A vitamin: 904 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3632 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 869 micro
Összesen
2031
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 89.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
réteshez
- A meggyet megmossuk, majd kimagozzuk.
- A réteslapot nedves konyharuhán kiterítjük. Megkenjük kevéske olvasztott vajjal, és keskenyen csíkban rárakjuk a felezett meggyet, majd egy-egy csipet cukrot és fahéjat szórunk rá. Ezután feltekerjük. Egy kivajazott pitesütőtálba (nálam ez 26 cm átmérőjű) fektetjük csigavonalban, kívülről befelé haladva.
- Így járunk el a többi réteslappal is. A rétes tetejét megkenjük olvasztott vajjal, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb 25. perc alatt szép barnára sütjük.
öntethez
- A tojásokat a cukorral elektromos habverő segítségével jól összedolgozzuk. Ezután belekeverjük a tejszínt.
- Az öntetet a sütőből kivett, kevésbé forró rétes tetejére egyenletesen ráöntjük. Visszatéve a sütőbe kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan szeleteljük, és tesszük asztalra.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3880
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 11.
Ajánló
Túrós változatban is nagyon finom. A tölteléknél én azért használok kevés cukrot, mert az öntet a tejszín és a cukor miatt elég édes. A cukrot és a fahéjat mindenki saját ízlésnek megfelelő mennyiségben használja.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Nagymamám és édesanyám házi, saját kézzel nyújtott réteslapból készítette ezt a csemegét egy kis zománcos tepsiben. A feltekert rétest szorosan egymás mellé tették, és úgy került rá az öntetet. Ha meggyes vagy túrós rétes készült nálunk, volt hagyományos és nekünk gyerekeknek öntetes. Most én csak a formán változtattam.