r
Nosalty Logó

Tejszínhabos sárgarépa krémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Tejszínhabos sárgarépa krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1313 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1538 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    5415 micro
  • β-karotin
    14109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 328 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    107 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3276.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    2065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1612.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    495 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    21662 micro
  • β-karotin
    56438 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    2180 micro
Összesen 1313 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1128 micro
  • β-karotin
    2939 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat megforrósítjuk.Beledobjuk a közepes nagyságúra vágott hagymát, 1-2 percig pirítjuk.
  2. A sárgarépát tetszőleges nagyságra vágjuk, de megközelítőleg egyforma méretűre, hogy egyszerre puhuljanak majd meg.
  3. Rátesszük a hagymára a répát, és jó pár percet pirítjuk erős lángon addig, hogy a répák szépen sárgára megszínezzék az olajat is.
  4. Beledobjuk a leveskockát, szétkavargatjuk, és felöntjük kb. 0,7 l vízzel. Nagyjából annyival, hogy kicsit elfedje. Lefedjük, és pár perc alatt nem túl puhára megfőzzük.
  5. Turmixoljuk, és ha kell még, önthetünk kevés vizet hozzá. Sózhatjuk is.
  6. Ha hígítottuk, akkor visszatesszük, és még egyszer felforraljuk.
  7. Közben habbá verjük a tejszínt, felaprítjuk a snidlinget.
  8. Tányérokba szedjük a levest, 1 evőkanál tejszínhabbal és ízlés szerint snidlinggel megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9057
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínhabos sárgarépa krémleves
Vicikó 251 recept

A családunk egyik kedvenc levese ez.  Kicsik-nagyok, mindenki szereti.  Többször készítettem már vendégeknek is, és többen kétkedve fogadták, mikor mondtam, hogy mi lesz a leves. A fogadtatása viszont mindig rendkívül pozitív volt. Még azok is azt mondták, akik egész életükben utálták a sárgarépát, hogy mostantól szeretik. Ez mindig olyan vicces :-). Azonnal kérték a receptet, stb...  Ajánlom azon Anyukáknak is, akiknek gyerkőce nem eszi meg az ilyesféle "dolgokat " ;-). Egyébként Németországban, sok évvel ezelőtti főzős műsorban láttam, ahol egy takaros, észak-német asszonyság készítette.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...