r
Nosalty Logó

Tejszínhabos csokikocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Puffin
Tejszínhabos csokikocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 3519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 306 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    190.7 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3593.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    1645 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    427 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1560 micro
Összesen 3519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. 180 fokra melegítsük elő a sütőt. A tésztához megadott mennyiségeket felezzük meg, és két lap piskótát süssünk ki belőlük. Egy tálban habverővel habosra keverjük a tojást és a cukrot.
  2. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaóport, és lágyan keverjük össze.
  3. Sütőpapírral kibélelt, kisebb méretű tepsiben 12-12 percig süssük ki a piskótalapokat.
  4. Amíg a két lap hűl, készítsük el a tejszínes krémet, amihez habverővel verjük fel keményre a habtejszínt. Adjuk hozzá a cukrot és a vanília kivonatot.
  5. A két kihűlt piskótalap közé tejszínhabot kenünk, majd a süti tetejére csorgassuk rá a mikróban felolvasztott étcsokit. Egy tálban folyamatos ellenőrzés mellett, néha megkeverve, olvasszuk fel a csokit, vagy készíthetjük vízgőz felett is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3022
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 19.

Ajánló

Nem szükséges tálalás előtt hűtőbe tenni, mert az olvasztott csoki a lényeges, ráadásul a tejszínhabot hidegen verjük fel. Nagyon finom és nem annyira édes sütemény a délutáni cseverészés mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Angol sütis könyvben találtam ezt a receptet. Pont egy csokis, tejszínhabos sütit szerettem volna sütni. Eredetileg tekercsre szól a recept. 

Hozzávalók

tészta

krém

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...