r
Nosalty Logó

Tejszínes-zöldséges csirke penne tésztával

3,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tejszínes-zöldséges csirke penne tésztával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

746
Kalória
26.9g
Fehérje
126.7g
Szénhidrátok
15.9g
Zsír
239.3g
Víz
49.1g
Koleszterin
8.8g
Rost
46.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    239.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    900 micro
  • β-karotin
    2429 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2106 micro
Összesen 746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    161.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5311.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    665 mg
  • Foszfor
    2536 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    760.2 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    1435.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1711 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1657 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    5400 micro
  • β-karotin
    14572 micro
  • β-crypt
    405 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    12637 micro
Összesen 4473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

  1. Fogjuk a csirkemellet, felkockázzuk, belerakjuk egy tálba, és hozzáadjuk a fűszereket, fél citromnak a levét, mézet, mustárt, 5 gerezd összenyomott fokhagymát. Majd összekeverjük, és hagyjuk a hűtőben állni 15 percig.
  2. Még a hús "pácolódik", feltehetjük a tésztát főni. Szokásos tésztafőzést csinálunk. Só + olaj, forrástól számítva, belerakjuk a tésztát, és puhára főzzük, majd ha kész, leszűrjük, és egy tálkába félrerakjuk.
  3. Fogunk egy nagy lábast, közepes lángra rakjuk, tegyünk bele zsírt kb. 3 evőkanállal, de lehet hozzá olajat is, majd kivesszük a hűtőből a húst, és elkezdjük sütni, amíg ki nem fehéredik, és meg nem puhul. Fog egy kicsi levet engedni, de rakjunk hozzá kb. 1 közepes pohár vizet.
  4. Ha megpuhult a hús, tegyük hozzá a darabokra vágott répát és az uborkát, majd födővel lefedjük, és hagyjuk, hogy megpárolódjon.
  5. Amikor megpárolódott, beletesszük a borsót és a kukoricát, majd átforgatjuk az egészet, és kb. 15 percig hagyjuk még a lángon lefedve.
  6. Utána hozzáadjuk a főzőtejszínt, kevergetjük még kb. 5-10 percig, és utána lezárhatjuk.
  7. A legvégén összeöntjük az előzőleg megfőzött és leszűrt tésztával, és összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Szerintem egyszerű, és nem hétköznapi. Egészséges, mivel zöldség színkavalkád van benne, és a csirkemell se nehéz étel, és nem zsíros. Egy családi ebédhez szerintem nagyszerű.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!