r
Nosalty Logó

Tejszínes-túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
gvcs
Tejszínes-túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 116 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.3 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4476.4 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    972.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1140 micro
Összesen 2287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Első körben a piskótatésztával kezdjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a sárgáját. Óvatosan beleforgatjuk a cukrot és a lisztet, majd betesszük sülni a sütőbe, figyelve, hogy az első 10 percben ne nyissuk ki a sűtő ajtót. (Sütőpapíron süssük, hogy ne tapadjon le.)
  2. Míg sül a tészta elkészítjük a krémet. Összetörjük a túrót, belekeverjük a tejfölt,a porcukrot, a fél citrom levét és héját,ha ezzel megvagyunk, megfőzzük a pudingot, majd azt is hozzákeverjük.
  3. Elfelezzük a piskótát, az egyik felét belerakjuk egy magasabb falú tepsivagy tálnak az aljába. Majd ráöntjük és egyenletesen eloszlatjuk az összes krémet. Jöhet a következő réteg piskóta.
  4. Végül megfőzzük a két tasak zselépor, fél liter vízzel, és félretesszük hűlni.
  5. Közben megmossuk és leszedjük a zöld részét az epernek és szőlőnek. Óvatosan szárazra töröljük a gyümölcsöket, és felhelyezzük a piskótára tetszés szerint. Majd a zselét ráöntjük a tortára a közepétől haladva kifelé.
  6. Berakjuk egy éjszakára a hűtőbe, hogy megdermedjen teljesen. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8526
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most, hogy itt a jó idő, és kezdenek megjelenni az idénygyümölcsök, ezért természetes, ha valami könnyed édességre vágyunk. Így születet ez a finom édesség.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...