r
Nosalty Logó

Tejszínes-ribizlis csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-ribizlis csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A csokikrémhoz

A díszítéshez

Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A csokikrémhoz

A díszítéshez

Összesen 7207 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A csokikrémhoz

A díszítéshez

Összesen 391 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    442.9 g
  • Telített zsírsav
    264 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3932.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    689 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    738.4 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2941 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2877 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    760 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1432 micro
Összesen 7207 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához összedolgozzuk a lisztet a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojást. Összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A csokikrémhez gőz fölött felolvasztjuk a csokit a vajjal.
  3. A tojásokat a cukorral -szintén gőz fölött- habosra keverjük. Majd öntsük hozzá a csokit, és keverjük simára.
  4. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és "kibélelünk vele" egy fodros szélű formát.
  5. Villával megszurkáljuk, majd takarjuk le sütőpapírral, és öntsünk rá szárazbabot. Előmelegített sütőben 180 °C-on 15 percig sütjük, majd levesszük róla a babot és a sütőpapírt, és további 8-10 percig sütjük.
  6. Ha kész van, vegyük ki, és töltsük bele a csokikrémet. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük további 10-15 percig 160 °C-on.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd verjük fel a tejszínt, és egyenletesen kenjük el a torta tetején. Legvégül szórjuk rá a ribizlit.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13225
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet az egyik Fakanál újságban találtam, de azóta annyi mindenen változtattam, hogy már nem sok dologban hasonlít az eredetihez. Általában málnával szoktam készíteni, de most nem volt itthon, viszont volt helyette egy kevés ribizli, így azt "áldoztam" fel.

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...