r
Nosalty Logó

Tejszínes pulykamelles egytálétel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes pulykamelles egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2071 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 518 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.7 g

Zsír

  • Összesen
    121.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3992.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    1989 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 2071 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplit és a fokhagymát, majd fölvágjuk a krumplit vékony (2-3 mm-es) karikákra. (Rajtam ilyenkor mindenki röhög, mert tényleg komolyan veszem a 2-3 mm-t. Emiatt a főzés nálam tovább tart, mivel csak a mértani pontosságú vagdosással képes vagyok eltölteni 5 percet per darab.)
  2. Előveszünk egy műanyag mérőedényt, mert abból tök jól ki lehet önteni a folyékony cuccokat. Beleöntjük a tejszínt, a megpucolt fokhagymagerezdeket beletörjük fokhagymanyomóval, ide kerül még a citromlé, a só, a szerecsendió, a tárkony és a méz. Ezeket egy éppen a kezünk ügyébe akadó villával jól össze lehet keverni, és hadd álljon picit.
  3. A fél kiló pulykamellet fölvágjuk 9 szeletre, nekem ennyi jött ki, ezek kb. 5-7 mm vastag szeletek, pont nem kell már őket tovább klopfolni. Ezután besózzuk őket a kedvenc sültcsirke fűszersónkkal a két legnagyobb területű oldalakon. Tudom, hogy ilyen fűszersókat használni eretnekség, de bocsesz, ha nem tetszik, akkor ne csináld meg. Majd a serpenyőben maxon szétfolyatott vajon hirtelen megsütjük mindkét oldalát. Ez oldalanként kb. 20-30 másodpercet jelent. Aztán félretesszük néhány rétegnyi papírtörlőre őket, hogy később ne kelljen mosogatni.
  4. Közben életünk párja vagy az unatkozó gyerek nyugodtan lereszelheti a füstölt sajtot.
  5. Na most kell a folytatáshoz egy hőálló edény. Nem túl nagy. Akkora, hogy kétszer 4-5 szelet hús kényelmesen elférjen benne. Az edény aljára öntjük a serpenyőben megmaradt fincsi vajat. (Ne ijedjen meg senki, ez amúgy baromi kevés, én is csak azért csináltam, mert a fancy főzős tévéműsorokban így szokták, és ettől azonnal Gordon Ramsey-nek éreztem magam.) Erre megy a krumpli fele, majd 5 db pulyka, majd a sajt fele. Aztán megint krumpli, a maradék 4 szelet pulyka, és a sajt másik fele. Hogy még boldogabbak legyenek a kádban a hozzávalók, nyakon öntjük őket a tejszínes csuszmákkal, alufóliát teszünk a tepsi tetejére, és berakjuk a sütőbe. Alul-fölül sütős és légkeveréses funkcióra, 200 fokra. Celsius. Azért írtam le a funkciót, mert Marika nénje is mindig arra fogja, ha elront valamit: "ajj, a szomszéd Ilonkának légkeverésese van, azért lett olyan könnyű a piskótája". Ugye. 1 óra múlva levesszük az alufóliát, és grillezzük (fölülről napoztattam) még 10-15 percet. Amire amúgy lehet, hogy semmi szükség, de jól hangzik. Fogjuk rá, hogy hozzátett az ízéhez.
  6. Tálalás. Nekem egy kiszedésbe két hús és az alá-közé eső krumpli jutott, és elég volt. És tök finom.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3091
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez van, ha a fagyasztóból el kell tüntetni a húst, mert kell a hely a fagyinak, miközben a két hete vásárolt burgonyák már kezdenek gyökerezni. Egy tök egyszerű és finom egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...