r
Nosalty Logó

Tejszínes póréhagyma laskagombával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
0 csillag • 0 értékelés •2 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Barny
Tejszínes póréhagyma laskagombával
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3674 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 367 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    318.9 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3575.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1785 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1587.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1344 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5751 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10057 micro
Összesen 3674 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát vágjuk kockára,majd pirítsuk ropogósra egy serpenyőben.
  2. Adjunk hozzá zúzott fokhagymát és az 1 cm-es karikákra vágott póréhagymát és a vajat. Pirítsuk 1-2 percig, majd dobjuk rá a kézzel tépett vagy nagy kockára vágott laskagombát.
  3. Hintsük meg finomra vágott kakukkfűvel, majd adjuk hozzá az édes mustárt. Sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel a fehérborral.
  4. Párologtassuk vissza kissé a bort , és már önthetjük is bele a tejszínt. Jól forraljuk át, ha szükséges, még fűszerezzük, és durvára vágott petrezselyemmel díszítsük.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3672
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Adhatjuk húshoz ragunak, fogyaszthatjuk tésztával vagy alaplével felhúzva mixelhetünk belőle krémlevest.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!