r
Nosalty Logó

Tejszínes póréhagyma laskagombával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Barny
Tejszínes póréhagyma laskagombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3674 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 367 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    318.9 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3575.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1785 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1587.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1344 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5751 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10057 micro
Összesen 3674 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát vágjuk kockára,majd pirítsuk ropogósra egy serpenyőben.
  2. Adjunk hozzá zúzott fokhagymát és az 1 cm-es karikákra vágott póréhagymát és a vajat. Pirítsuk 1-2 percig, majd dobjuk rá a kézzel tépett vagy nagy kockára vágott laskagombát.
  3. Hintsük meg finomra vágott kakukkfűvel, majd adjuk hozzá az édes mustárt. Sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel a fehérborral.
  4. Párologtassuk vissza kissé a bort , és már önthetjük is bele a tejszínt. Jól forraljuk át, ha szükséges, még fűszerezzük, és durvára vágott petrezselyemmel díszítsük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3665
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Adhatjuk húshoz ragunak, fogyaszthatjuk tésztával vagy alaplével felhúzva mixelhetünk belőle krémlevest.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek