r
Nosalty Logó

Tejszínes-mustáros csirkemáj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Skorpió
Tejszínes-mustáros csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2804 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 275 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3734.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16862 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2992 micro
  • Kolin:
    1056 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16822 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1375 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát vékonyra felszeleteljük, az uborkát vékony csíkokra vágjuk.
  2. Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a májat, és addig kevergetjük, míg megfehéredik a máj.
  3. Rátesszük az uborkát, ráöntjük a tejfölben elkevert mustárt és a tejszínt.
  4. Borsozzuk, és lefedve 10-15 percig pároljuk.
  5. Csak a tányéron sózhatjuk, de a só nélkül is ízletes.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 453
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 60752
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 09.

Ajánló

Petrezselymes burgonyával, tört burgonyával, rizzsel, bulgurral lehet fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-mustáros csirkemáj
Skorpió 49 recept

Egy kedves kolléganőmtől kaptam a receptet. Sokáig csak rakosgattam, mire végre rászántam magam, hogy elkészítsem. Nem bántam meg, hogy megfőztem, mert NAGYON ÍZLIK ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...