r
Nosalty Logó

Tejszínes májkrém

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Edi
Tejszínes májkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2089 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4451 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 522 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    183.8 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2840 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17869 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2975 micro
  • Kolin:
    1034 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17803 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2089 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1936 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    22 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat alaposan megtisztítjuk, és feltesszük főni a tejszínnel, hagymával, fokhagymával és fűszerekkel (kivéve persze a sót). A vajat kis kockákra vágjuk, és fagyasztóba tesszük.
  2. Amikor a máj már vajpuha, kivesszük belőle a babérlevelet és rozmaring ágat.
  3. Botmixerrel teljesen homogén masszává pürésítjük, és sózzuk.
  4. Egyenként adagolva belemixeljük a vajat is, majd kis tálkákba vagy egy nagyobb edénybe öntjük, és hagyjuk kihűlni. Aki akarja, tehet bele majorannát, snidlinget esetleg pici konyakot, ki hogy szereti.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10470
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amióta csak összeköltöztünk a párommal, semmilyen felvágottat, sonkát, hasonlókat nem vettünk. Mindig megnézzük minden étel csomagolásán hogy miből készült, és ha sok az E, meg a "stabilizáló", "térfogatnövelő szer", stb., akkor megy vissza a polcra. Egyszer az egyik újságban volt egy cikk, amit egy hentes írt, aki már több mint 30 éve nem a szakmájával foglalkozik, ennek okát pedig azzal indolkolta, hogy már úgy tanították (pedig több mint 30 évvel ezelőtt volt), hogy a felvágottakba, húskészítményekbe mindenféle adalékanyagot tegyenek. Leírta azt is, hogy pl a szinte mindenben megtalálható térfogatnövelő szer felszívja a folyadékot, akár a gyomorból is, ezért iszunk meg egy litter vizet egy pár virsli után. Szóval lényeg a lényeg, nem eszünk ilyesmiket, de a májkrém hiányzott. Gondoltam megcsinálom magunknak, tudjuk hogy miből készül, és finomabb is, mert nem csirke bőrkével és sertés szalonnával van kitöltve. Ezt akár a piciknek is adhatjuk, hiszen finom, tejszínes-vajas máj ízű, biztosan szeretni fogják :) Annak ellenére is hogy pl. sülve nem eszik a májat, pedig fontos vitaminforrás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...