Tejszínes-karamellás sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fekete Éva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
39g tojás48 kcal
-
17g porcukor66 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
7g zsemlemorzsa28 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
-
20g dió131 kcal
-
5g rum12 kcal
A krémhez
-
34 kcal
-
50g tej28 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
20g babapiskóta75 kcal
Az áztatáshoz
-
10g feketekávé1 kcal
-
10g tej6 kcal
-
5g rum12 kcal
A tetejére
-
75 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
-
6g eperlekvár17 kcal
Összesen
738
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
385g tojás484 kcal
-
170g porcukor658 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
70g zsemlemorzsa277 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
50g rum116 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
500g tej280 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g babapiskóta752 kcal
Az áztatáshoz
-
100g feketekávé9 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g rum116 kcal
A tetejére
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
60g eperlekvár167 kcal
Összesen
7371
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
14.8g tojás19 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
2.7g zsemlemorzsa11 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
7.7g dió50 kcal
-
1.9g rum4 kcal
A krémhez
-
3.4g karamellás pudingpor13 kcal
-
19.2g tej11 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
9.6g margarin69 kcal
-
7.7g babapiskóta29 kcal
Az áztatáshoz
-
3.8g feketekávé0 kcal
-
3.8g tej2 kcal
-
1.9g rum4 kcal
A tetejére
-
11.5g növényi habtejszín29 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
2.3g eperlekvár6 kcal
Összesen
281
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 46.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 837.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
738
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 134.2 g
Zsír
-
Összesen 466.2 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 133 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 165 g
-
Koleszterin 1700 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8378.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 2160 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 489 mg
-
Foszfor 2888 mg
-
Nátrium 2633 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 612.3 g
-
Cukor 338 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 525.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2744 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 365 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 503 micro
-
Kolin: 1454 mg
-
Retinol - A vitamin: 2610 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1584 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2162 micro
Összesen
7371
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
281
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
7 db tojás
-
17 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
7 dkg zsemlemorzsa
-
1 evőkanál finomliszt
-
0.5 dl rum
A krémhez
-
2 tasak karamellás pudingpor
-
5 dl tej
-
2 db tojássárgája
-
25 dkg margarin
-
200 g babapiskóta
Az áztatáshoz
-
1 dl feketekávé
-
1 dl tej
-
0.5 dl rum
A tetejére
-
3 dl növényi habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
3 ek eperlekvár
Elkészítés
A tésztához
- A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a darált diót, a rumot és a sütőporral elkevert lisztet.
- Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben, 190 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük.
- A krémhez a pudingport a tejben sűrűre főzzük. A még meleg pudingba belekeverjük a 2 tojássárgáját.
- A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük.
- A krém felét rákenjük a tésztára.
- A babapiskótát kávés, rumos tejben megforgatjuk, és rárakjuk a krémre.
- A maradék krémet a babapiskótára kenjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük és rásimítjuk a krém tetejére. Tehetünk bele 1 cs habfixálót is.
- Hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni, majd a tejszín felszínét megkenjük eperlekvárral. Nem kell vastagon, inkább csak díszítésnek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 28x35
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4895
- Feltöltés dátuma: 2013. március 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Fekete Éva
11 recept
Már egy ideje megvan ezt a recept, de csak most próbáltam ki. Érdemes volt, nagyon finom lett.