r
Nosalty Logó

Tejszínes-karamellás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fekete Éva
Tejszínes-karamellás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az áztatáshoz

A tetejére

Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az áztatáshoz

A tetejére

Összesen 7371 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az áztatáshoz

A tetejére

Összesen 281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134.2 g

Zsír

  • Összesen
    466.2 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    1700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8378.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    2160 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    2888 mg
  • Nátrium
    2633 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.3 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2744 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    365 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    1454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2610 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1584 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2162 micro
Összesen 7371 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az áztatáshoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a darált diót, a rumot és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 190 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük.
  5. A krémhez a pudingport a tejben sűrűre főzzük. A még meleg pudingba belekeverjük a 2 tojássárgáját.
  6. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük.
  7. A krém felét rákenjük a tésztára.
  8. A babapiskótát kávés, rumos tejben megforgatjuk, és rárakjuk a krémre.
  9. A maradék krémet a babapiskótára kenjük.
  10. A tejszínt kemény habbá verjük és rásimítjuk a krém tetejére. Tehetünk bele 1 cs habfixálót is.
  11. Hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni, majd a tejszín felszínét megkenjük eperlekvárral. Nem kell vastagon, inkább csak díszítésnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4899
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-karamellás sütemény
Fekete Éva 11 recept

Már egy ideje megvan ezt a recept, de csak most próbáltam ki. Érdemes volt, nagyon finom lett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az áztatáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...