Tejszínes-gombás borjúragu 2. -mustáros
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g borjúhús234 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g gombakonzerv16 kcal
-
53 kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
800g borjúhús936 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
40g mustár24 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g gombakonzerv64 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
59.1g borjúhús69 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
14.8g habtejszín43 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14.8g gombakonzerv5 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.6 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1127.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 518 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 252.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 182.2 g
Zsír
-
Összesen 113.2 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 846 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4511.1 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 2071 mg
-
Nátrium 1785 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1011.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 560 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 76 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 764 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Hozzávalók
-
80 dkg borjúhús
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 ek mustár
-
200 ml habtejszín
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
20 dkg gombakonzerv
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A húst csíkokra vágjuk, a mustárral, 1 ek olajjal és a fűszerekkel bepácoljuk - kb. 30 percre félretesszük.
- A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre dinszteljük, a mustáros húst a hagymás olajon néhány percig pirítjuk, majd kevés vízzel felöntve, lassú tűzön, fedő alatt pároljuk.
- Ha a hús már puha - kb. 1 óra-, a vizet, ha szükséges pótoljuk- a lecsepegtetett gombát hozzáöntjük.
- 10-15 perc múlva, ha a gomba már puha, hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, és ha jó kis sűrű ragut kaptunk, kész az ételünk- a fűszerezést még utoljára ellenőrizzük!
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7769
- Feltöltés dátuma: 2010. június 13.
Ajánló
Tényleg borjúhúsból készítsük, idősebb állat húsából nem jó, nem puhulnak meg a csíkok, rágós marad! Köretnek tészta, rizs, főtt burgonya jöhet mellé -nálunk a fiúk fehér kenyérrel tunkolják a szaftját! Tipp: A tejszínt növényi tejszínnel helyettesítve tejallergiások is fogyaszthatják! (A képen lévő rizstejszínből készült!)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Általában a borjú- és marhahúsok ízesítésére fehérbort ajánl nagyon sok recept. De nálunk senki sem szereti a fehérbort, ezért nincs is otthon. Néha vettem, 1-2 pohárnyit felhasználtam az ételbe, a többi meg ott maradt, aztán kiöntöttem. Egyszer vendégségben voltunk, és ott ez a ragu volt a főfogás- nagyon ízlett-, jó kis pikáns ízt adott a húsnak a mustár, és szuper szaftos volt az étel. Elkértem a receptet, és ha sikerül borjúhusit vásárolni, akkor általában ezt készítem belőle- no meg persze a nálunk megunhatatlan rántott szeletet!