r
Nosalty Logó

Tejszínes-gombás borjúragu 2. -mustáros

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes-gombás borjúragu 2. -mustáros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1853 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 463 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4511.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2071 mg
  • Nátrium
    1785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1011.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 1853 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, a mustárral, 1 ek olajjal és a fűszerekkel bepácoljuk - kb. 30 percre félretesszük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre dinszteljük, a mustáros húst a hagymás olajon néhány percig pirítjuk, majd kevés vízzel felöntve, lassú tűzön, fedő alatt pároljuk.
  3. Ha a hús már puha - kb. 1 óra-, a vizet, ha szükséges pótoljuk- a lecsepegtetett gombát hozzáöntjük.
  4. 10-15 perc múlva, ha a gomba már puha, hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, és ha jó kis sűrű ragut kaptunk, kész az ételünk- a fűszerezést még utoljára ellenőrizzük!
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7769
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 13.

Ajánló

Tényleg borjúhúsból készítsük, idősebb állat húsából nem jó, nem puhulnak meg a csíkok, rágós marad! Köretnek tészta, rizs, főtt burgonya jöhet mellé -nálunk a fiúk fehér kenyérrel tunkolják a szaftját! Tipp: A tejszínt növényi tejszínnel helyettesítve tejallergiások is fogyaszthatják! (A képen lévő rizstejszínből készült!)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Általában a borjú- és marhahúsok ízesítésére fehérbort ajánl nagyon sok recept. De nálunk senki sem szereti a fehérbort, ezért nincs is otthon. Néha vettem, 1-2 pohárnyit felhasználtam az ételbe, a többi meg ott maradt, aztán kiöntöttem. Egyszer vendégségben voltunk, és ott ez a ragu volt a főfogás- nagyon ízlett-, jó kis pikáns ízt adott a húsnak a mustár, és szuper szaftos volt az étel. Elkértem a receptet, és ha sikerül borjúhusit vásárolni, akkor általában ezt készítem belőle- no meg persze a nálunk megunhatatlan rántott szeletet!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...