Tejszínes epertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Edit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
403
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2420
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 164 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
403
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 53.8 g
Zsír
-
Összesen 161.9 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 578 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1656.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 647 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 607 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.8 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 984.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1448 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 336 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 1417 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 348 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
2420
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A réteslapot kitekerjük, és két 18 cm kört kivágunk belőle, ollóval a legegyszerűbb. Tehát 2x8 lapos, 18 cm átmérőjű körünk lesz. Négy laponként kisütjük úgy, hogy egy tepsibe alufóliát teszünk , erre rakjuk a 4 laposra szétszedett korongokat. Megkenjük a tetejét pici olajjal, és előmelegített sütőben 5 perc alatt aranysárgára sütjük. A többi lapot is kisütjük.
- Az epret kis kockákra felvágjuk, és félretesszük.
- A zselatint 2 dl vízzel 2-3 percig kevergetve főzzük. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és a joghurttal simára keverjük, majd a zselatint is belekeverjük.
- Rögtön összeállítjuk a tortánkat. 2 lapot tegyünk egy tortás tálra, kenjük meg a krémmel a lapot kb. fél cm vastagon. Szórjuk meg eperdarabokkal, tegyünk ismét két lapot nyomjuk óvatosan le, hogy ne törjön el a lap, és megint kenjük meg krémmel, majd eperrel megszórjuk, és így folytatjuk a rétegezést. Legfelülre réteslap kerüljön.
- Hűtőben 2-3 órát hagyjuk dermedni. Tálaláskor porcukorral megszórjuk a tetejét.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7863
- Feltöltés dátuma: 2011. június 15.
Ajánló
A levágott réteslap darabokat is meglehet sütni, és bele lehet csempészni a rétegek közé, vagy akár az egész lapokat kivágás nélkül ki lehet sütni, és akkor nem dobunk el belőle semmit. Így nagyobb tortát kapunk, amibe gondolom kicsit több krém kell. Az eredeti recept szerint 1 laponként kelll kenni, de úgy nem az igazi. Más fajta gyümölcsből is elkészíthető, ezért jelöltem azt, hogy bármikor elkészíthető, mert barackbefőttel is nagyon finom. Akár szőlőt, málnát, nektarint, sárgadinnyét, banánt is tehetünk bele. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Edit
153 recept
Egy régi újságból való ez a recept. Volt maradék tejszínhabom, ezért két tortát csináltam. Egy szép pici epreset, és egy csúnya nagy barackossat (befőttből) :). Hamar elfogyott.