r
Nosalty Logó

Tejszínes epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Edit
Tejszínes epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2420 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    164 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    161.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1417 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 2420 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A réteslapot kitekerjük, és két 18 cm kört kivágunk belőle, ollóval a legegyszerűbb. Tehát 2x8 lapos, 18 cm átmérőjű körünk lesz. Négy laponként kisütjük úgy, hogy egy tepsibe alufóliát teszünk , erre rakjuk a 4 laposra szétszedett korongokat. Megkenjük a tetejét pici olajjal, és előmelegített sütőben 5 perc alatt aranysárgára sütjük. A többi lapot is kisütjük.
  2. Az epret kis kockákra felvágjuk, és félretesszük.
  3. A zselatint 2 dl vízzel 2-3 percig kevergetve főzzük. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és a joghurttal simára keverjük, majd a zselatint is belekeverjük.
  4. Rögtön összeállítjuk a tortánkat. 2 lapot tegyünk egy tortás tálra, kenjük meg a krémmel a lapot kb. fél cm vastagon. Szórjuk meg eperdarabokkal, tegyünk ismét két lapot nyomjuk óvatosan le, hogy ne törjön el a lap, és megint kenjük meg krémmel, majd eperrel megszórjuk, és így folytatjuk a rétegezést. Legfelülre réteslap kerüljön.
  5. Hűtőben 2-3 órát hagyjuk dermedni. Tálaláskor porcukorral megszórjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7860
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Ajánló

A levágott réteslap darabokat is meglehet sütni, és bele lehet csempészni a rétegek közé, vagy akár az egész lapokat kivágás nélkül ki lehet sütni, és akkor nem dobunk el belőle semmit. Így nagyobb tortát kapunk, amibe gondolom kicsit több krém kell. Az eredeti recept szerint 1 laponként kelll kenni, de úgy nem az igazi. Más fajta gyümölcsből is elkészíthető, ezért jelöltem azt, hogy bármikor elkészíthető, mert barackbefőttel is nagyon finom. Akár szőlőt, málnát, nektarint, sárgadinnyét, banánt is tehetünk bele. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi újságból való ez a recept. Volt maradék tejszínhabom, ezért két tortát csináltam. Egy szép pici  epreset, és egy csúnya nagy barackossat (befőttből) :). Hamar elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...