r
Nosalty Logó

Tejszínes csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hofkitaa
Tejszínes csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összesen 5732 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Bevonat

Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    401.9 g
  • Telített zsírsav
    300 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7320.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1444 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    751 mg
  • Foszfor
    2923 mg
  • Nátrium
    2010 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.9 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1031 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    895 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1603 micro
Összesen 5732 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral fehéredésik keverjük.
  2. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, és apránként a tojássárgához adagoljuk keverés közben. Ezután a tojásfehérjét óvatosan a masszához keverjük, hogy ne essen össze. Addig keverjük, míg homogén tésztát nem kapunk.
  3. 28 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a tésztát. 160 fokon kb. 35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Akkor van kész, mikor a tűn nem marad tészta.
  4. Mikor kihűl, a tésztát félbevágjuk. A tortaformát elmossuk és visszarakjuk a piskóta köré, mert ebbe töltjük vissza a krémet.

Krém

  1. A tejszínt magas fokozaton habbá verjük, mikor majdnem kész, akkor adagoljuk hozzá a porcukrot.
  2. A tejszínhabba reszeljük a csokoládét, és megtöltjük vele az alsó piskótát, és a felsőt a tetejére helyezzük.
  3. A hűtőbe tesszük kb. 2 órára, hogy eléggé megdermedjen.

Bevonat

  1. Alacsony lángon egy kisebb lábasban a tejszínt és a csokoládét összeolvasztjuk, míg egynemű állagú lesz. Utána szoba-hőmérsékletűre hűtjük, és torta tetejére öntjük, úgy hogy egyenletes legyen.
  2. Éjszakára a hűtőbe tesszük, és tálalás előtt díszítjük valamilyen gyümölccsel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 226
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hofkitaa 2 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...