r
Nosalty Logó

Tejszínes csirkemell falatok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Tejszínes csirkemell falatok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1680 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2967 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 419 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3776.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2131 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1242.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1552 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11867 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 1680 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    730 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát gyufára, a lilahagymát nagyobb kockára vágjuk.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felaprított sárgarépát, rászórjuk a fűszereket, és tovább pároljuk.
  3. Pár perc után hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
  4. Végül beletesszük a lilahagymát és a tejszínt, megforraljuk vele, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5141
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 16.

Ajánló

Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínáljunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes csirkemell falatok
Ligeti Károly 129 recept

Szeretem a szószos húsokat, el is látnak vele különböző üveges vagy tasakos formában az élelmiszergyártó cégek. Persze a kényelemnek és gyorsaságnak megvan az ára. Az ilyet vásárlók számára a választék behatárolt, és egy fajta szószon belül mindig ugyanazt az ízt fogják kapni. Ezzel szemben ha én készítem el, akkor az összetevők adta variációk száma megszámlálhatatlan, nem beszélve azok ízesítéséről. Hát ezért szeretem magam készíteni a szószokat, mártásokat. Kis gyakorlattal, mire a tészta vagy a rizs megfő, a szószos hús is elkészül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...