Tejszínes-citromjoghurtos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
31g finomliszt114 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
13g dió82 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
5 kcal
A krémhez
-
31g görög joghurt32 kcal
-
63 kcal
-
8g porcukor29 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g lapzselatin3 kcal
A rétegezéshez
-
35 kcal
A tetejére
-
8g étcsokoládé41 kcal
Összesen
648
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g dió327 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
19 kcal
A krémhez
-
125g görög joghurt129 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g lapzselatin11 kcal
A rétegezéshez
-
139 kcal
A tetejére
-
30g étcsokoládé164 kcal
Összesen
2591
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
17.6g finomliszt64 kcal
-
14.1g vaj101 kcal
-
7g dió46 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
A krémhez
-
17.6g görög joghurt18 kcal
-
14.1g növényi habtejszín35 kcal
-
4.2g porcukor16 kcal
-
2.8g citromlé1 kcal
-
0.4g lapzselatin1 kcal
A rétegezéshez
-
20 kcal
A tetejére
-
4.2g étcsokoládé23 kcal
Összesen
364
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
648
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 36.9 g
Zsír
-
Összesen 162.7 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 436 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1473.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 681 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 256.9 g
-
Cukor 130 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 77.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 761 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 745 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
2591
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
364
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12.5 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
5 dkg porcukor
-
1 db tojássárgája
-
1 kk sütőpor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
A krémhez
-
3 dkg porcukor
-
20 ml citromlé
-
1.5 db lapzselatin
A rétegezéshez
-
5 dkg sárgabaracklekvár
A tetejére
-
3 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A felkockázott hideg vajjal a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy órára hűtőbe tesszük.
- A krémhez a tejszínhabot felverjük a cukrokkal. A citromlevet felmelegítjük, és a hideg vízben áztatott kicsavart zselatint feloldjuk benne. Forralni a zselatinnal már nem szabad! Amig kihűl a zselatin, egy tálba tesszük a joghurtot, és hozzákeverjük a habot. A kihűlt zselatinba beleteszünk egy kanál krémet, és elkeverjük, majd a többi krémhez adjuk. A habverővel jól összedolgozzuk.
- A tésztát kinyújtjuk kb 3 mm vastagra, és kör alakú formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszüka korongokatés 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. Kihűtjük a korongokat.
- Egy edény aljára az összetördelt tészta felét lerakjuk. Erre a krém felét rásimítjuk. Erre kenjük a sárgabaracklekvárt. Ezután rátesszük az összetördelt tészta másik felét, és a krém másik felét is rákanalazzuk. A csokoládét felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a sütemény tetejére.
- Hűtőbe tesszük, és másnapra csodálatosan összeérik a sütemény a tiramisuhoz hasonlóan.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6533
- Feltöltés dátuma: 2012. október 20.
Ajánló
Ha valaki szereti a limoncellot, az a tésztarétegeket 1-2 kanállal meglocsolhatja, vagy a pohárkrémben úgy rétegezheti le.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ez a sütemény a véletlen műve. Mikor csináltam a tejszínes-görög citromos joghurttortát, maradt egy kis krém. Ugyanakkor csináltam dupla adag figurás islereket is, és volt olyan tészta, ami eltört. Maradt egy kevés a sárgabaracklekvárból, és a csokoládéból is. Mivel minden finom volt, pazarolni meg nem pazarolunk, gondoltam lerétegezem. Nem bántam meg, mert egy nagyon finom sütemény kerekedett belőle. Akár pohárkrémnek is el lehet készíteni.