r
Nosalty Logó

Tejszínes-citromjoghurtos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Tejszínes-citromjoghurtos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rétegezéshez

A tetejére

Összesen 648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rétegezéshez

A tetejére

Összesen 2591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rétegezéshez

A tetejére

Összesen 364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    162.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 2591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rétegezéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A felkockázott hideg vajjal a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy órára hűtőbe tesszük.
  2. A krémhez a tejszínhabot felverjük a cukrokkal. A citromlevet felmelegítjük, és a hideg vízben áztatott kicsavart zselatint feloldjuk benne. Forralni a zselatinnal már nem szabad! Amig kihűl a zselatin, egy tálba tesszük a joghurtot, és hozzákeverjük a habot. A kihűlt zselatinba beleteszünk egy kanál krémet, és elkeverjük, majd a többi krémhez adjuk. A habverővel jól összedolgozzuk.
  3. A tésztát kinyújtjuk kb 3 mm vastagra, és kör alakú formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszüka korongokatés 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. Kihűtjük a korongokat.
  4. Egy edény aljára az összetördelt tészta felét lerakjuk. Erre a krém felét rásimítjuk. Erre kenjük a sárgabaracklekvárt. Ezután rátesszük az összetördelt tészta másik felét, és a krém másik felét is rákanalazzuk. A csokoládét felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a sütemény tetejére.
  5. Hűtőbe tesszük, és másnapra csodálatosan összeérik a sütemény a tiramisuhoz hasonlóan.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6539
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 20.

Ajánló

Ha valaki szereti a limoncellot, az a tésztarétegeket 1-2 kanállal meglocsolhatja, vagy a pohárkrémben úgy rétegezheti le.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-citromjoghurtos sütemény
Gonoszka1 428 recept

Ez a sütemény a véletlen műve. Mikor csináltam a tejszínes-görög citromos joghurttortát, maradt egy kis krém. Ugyanakkor csináltam dupla adag figurás islereket is, és volt olyan tészta, ami eltört. Maradt egy kevés a sárgabaracklekvárból, és a csokoládéból is. Mivel minden finom volt, pazarolni meg nem pazarolunk, gondoltam lerétegezem. Nem bántam meg, mert egy nagyon finom sütemény kerekedett belőle. Akár pohárkrémnek is el lehet készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rétegezéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...