r
Nosalty Logó

Tejfölös rakott hús burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös rakott hús burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 878 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1165.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 878 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    286.9 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    852 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4663.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1250 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    2012 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    928 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 3505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús felkockázzuk, és a zsíron megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A fokhagymát apróra vágjuk, és a tejfölbe keverjük.
  3. A krumplit meghámozzuk, és fél centis karikákra vágjuk.
  4. Egy jénaiba teszünk egy kicsit a hús alól a zsírból. Erre jön egy réteg krumpli, az összes hús, a tejföl egyharmada, só, bors, majd ismét egy réteg krumpli és a maradék tejföl. Sózzuk, borsozzuk, és beterítjük reszelt sajttal.
  5. Közepes hőfokon addig sütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz. Ez kb. 40-45 perc.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 495
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 44896
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli, de mégse...  :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...