Tejfölös rakott hús burgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
125g tejföl248 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
Összesen
878
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
120g sertészsír1082 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
Összesen
3505
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
24.5g burgonya14 kcal
-
30.6g sertés rövidkaraj51 kcal
-
30.6g tejföl61 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.3g sertészsír66 kcal
-
6.1g sajt22 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
Összesen
215
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.4 g
Zsír
-
Összesen 71.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1165.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 503 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 251.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
878
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.7 g
Zsír
-
Összesen 286.9 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 852 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4663.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 1250 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 2012 mg
-
Nátrium 944 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1007.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 945 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 248 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 497 mg
-
Retinol - A vitamin: 928 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
3505
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hús felkockázzuk, és a zsíron megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
- A fokhagymát apróra vágjuk, és a tejfölbe keverjük.
- A krumplit meghámozzuk, és fél centis karikákra vágjuk.
- Egy jénaiba teszünk egy kicsit a hús alól a zsírból. Erre jön egy réteg krumpli, az összes hús, a tejföl egyharmada, só, bors, majd ismét egy réteg krumpli és a maradék tejföl. Sózzuk, borsozzuk, és beterítjük reszelt sajttal.
- Közepes hőfokon addig sütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz. Ez kb. 40-45 perc.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 495
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 44964
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Rakott krumpli, de mégse... :)