r
Nosalty Logó

Tejfölös-paradicsomos csirke rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Géró Jázmin
Tejfölös-paradicsomos csirke rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 904 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3617 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    889 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 904 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    303.5 g

Zsír

  • Összesen
    160.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7914.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    1829 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    3555 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2076.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1542 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    771 micro
  • Kolin:
    986 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1209 micro
  • α-karotin
    744 micro
  • β-karotin
    3568 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    1188 micro
Összesen 3617 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    654 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét kisebb kockákra vágjuk, fűszerezzük és hagyjuk állni, amíg egy kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát.
  2. Amikor megpirult, rátesszük a csirkét és fehéredésig pirítjuk. Ha megpirult, felöntjük egy kis vízzel, ha kell és puhára főzzük. Közben összekeverjük a tejfölt a reszelt sajttal, ha kell egy kicsit megsózzuk. Ha a hús puhára főtt, beleforgatjuk a tejfölös szószba.
  3. Megfőzzük a rizst. Egy nagyobb jénai edényt kivajazunk es az aljára rakjuk a rizst, rá a tejfölös csirkét, erre a felkarikázott paradicsomot, kisebb kockákra vágott paprikát és hagymát, majd végezetül egy kis reszelt sajtot szórunk a tetejére. Sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 1255
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Géró Jázmin 1 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezt add a gyümölcskonzervhez, ha ehetetlenül édes

A friss gyümölcs természetesen a legegészségesebb, de különösen a téli hónapokban, amikor szűkösebb a szezonális kínálat, néha jólesik egy édes gyümölcskonzervekből készült saláta. De az édes is lehet túl édes, ezért Napi Tippünkben azt mutatjuk be, mivel tudsz javítani a túl édes gyümölcskonzerv ízén.

Szász Nóri

Új szelek a koktélkészítésben – így zajlott a MONIN Bartender-verseny...

Két év után újra Budapesten került megrendezésre a MONIN bartenderverseny magyarországi elődöntője 2024. szeptember 9-én, Budapest szívében, az újonnan nyíló Kimpton Bem Budapest Hotelben. A Bar Huso-ban 7 fiatal mérhette össze tudását a nemzetközi zsűri előtt, melynek tagjai között volt a nagyszerű szakmai tapasztalattal rendelkező Václav Abraham, a MONIN Közép-Európai italszakértője, aki az elmúlt 15 évben 200 versenyen vett részt.

Nosalty

További cikkek

4 dolog, amit sose tegyél a konyhapultra

A konyhapultra sorakoztatott tárgyak nemcsak esztétikailag ronthatnak a konyha összképén, hanem akár veszélyt is jelenthetnek. Ha neked is zsúfolt konyhád van, akkor érdemes átgondolni, mi az, aminek nincs helye a pulton. Gyűjtésünk abban segít, mit nem kellene a konyhapulton tárolnod.