r
Nosalty Logó

Tejfölös gombasült

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mtina
Tejfölös gombasült
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.2 g

Zsír

  • Összesen
    277.4 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6102.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1320 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    3119 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1694 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1634 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 3555 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apró kockákra vágjuk a hagymát, majd 8 deka margarinon megfonnyasztjuk (aki szeretné, margarin helyett olívaolajjal is dolgozhat, de ez esetben figyeljünk a mennyiségre! - ne legyen túl sok). Megtisztítjuk, és felszeleteljük a gombát, aztán hozzáadjuk a hagymához. Mindezt húsleveskockával, sóval és borssal ízesítjük, majd addig főzzük, amíg el nem főtt a leve.
  2. Kinyújtjuk a leveles tésztát, és kibélelünk vele egy kivajazott (avagy olívaolajozott) magasabb falú tepsit vagy tűzálló tálat (35-40 cm). Érdemes a tésztát ennek megfelelően téglalap alakúra nyújtani.
  3. Lereszeljük a sajtokat, és összekeverjük őket, majd a kapott keverék felét rászórjuk a leveles tésztára. Erre jön, szépen elegyengetve a gombás-hagymás töltelék, majd a maradék sajt.
  4. A tejfölt simára keverjük két tojással, majd azt szépen egyenletesen ráöntjük a legfelső sajtrétegre. A tésztát ekkor érdemes kicsit visszahajtani, hogy pereme legyen, nehogy a tejföl kibugyogjon.
  5. Előmelegített sütőben (180° légkeverésen) addig sütjük, míg a tészta szép világosbarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1444
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegetáriánusként mindig vadászom a jó és olcsó recepteket, de ez szó szerint véletlenül pottyant az ölembe, mikor egy ismerősnél a könyvespolcot segítettem letakarítani. Leesett egy könyv, egy 1985-ös Magyar Konyha ünnepi kiadvány, és pont ennél a receptnél nyílt ki. Kipróbáltam, és azóta is imádom. A recept eredetileg Izraelből származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...