r
Nosalty Logó

Tejfölös-fokhagymás uborkasaláta ecetesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Tejfölös-fokhagymás uborkasaláta ecetesen
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 154 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4873.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    4302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    808 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 613 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    221 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkákat megmossuk, és a végeit levágjuk. A reszelő uborkagyalu részén lereszeljük az uborkákat. Az 1ek sót rászórjuk, és jól elkeverjük. Félretesszük kb. 30 percre, hogy az uborka kiengedje a levét.
  2. Az öntethez egy tálba beletesszük az 5 ek ecetet, az 5 ek cukrot, belereszeljük a megtisztított 2 db duci fokhagymát. Összekeverjük, és hozzátesszük a 10ek meleg vizet. 1-2 percig kevergetjük, hogy a cukor felolvadjon.
  3. Mire az uborka kiengedi a levét, addigra az öntet is kihűl. Az uborkát jó alaposan kinyomkodjuk, és beletesszük az öntetbe. Összekeverjük.Díszítésnek és az íze miatt is beleteszünk egy cikkekre vágott paradicsomot, és a hűtőbe tesszük kb. 25-30 percre, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Tálalásnál egy tk tejfölt teszünk a kitálalt uborkasalátára, és ráültetünk egy gerezd paradicsomot.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8445
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös-fokhagymás uborkasaláta ecetesen
Gonoszka1 428 recept

Ezt a formáját az uborkasalátának Éva barátnőmtől tanultam, és azóta így készítem. Édesanyámék kevesebb cukorral készítik, és nekünk az édesebb ízű jobban ízlik. Én elég gyakran készítem, és már a tél sem akadály, mert akkor is lehet már kapni, igaz akkor borsosabb áron, és azért a nyárinak van igazi friss uborka íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...