r
Nosalty Logó

Tejfölös csodasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
07orsi10
Tejfölös csodasüti
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

20x30 cm-es tepsihez

Összesen 828 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

20x30 cm-es tepsihez

Összesen 4137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

20x30 cm-es tepsihez

Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 828 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    188.9 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3717.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    1756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.4 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    992 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 4137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

20x30 cm-es tepsihez

Elkészítés

20x30 cm-es tepsihez

  1. A cukrokat a tejföllel összekeverjük. (Fontos, hogy a cukor elolvadjon a tejfölben). Az előre megmosott citrom héját belereszeljük a tejfölös masszába. Kettévesszük a masszát. Az egyikben a tejfölben elolvadt cukor van, a másikban tejföl, cukor és tetszés szerint kakaópor. (Én kb. 3 ek. kakaóport szoktam belerakni).
  2. A tepsibe lerakunk egy sor háztartási kekszet, erre rásimítjuk a "sima" cukros tejfölös masszát, majd erre ismét egy sor kekszet helyezünk. Erre a szintre már a kakaós-tejfölös masszát kenjük, majd ismét kekszet helyezünk rá. Ezt egészen addig csináljuk, amíg el nem fogy a massza. A tetejére én a kakaós és sima tejfölös masszát szoktam bemárványozni egy villa segítségével. (Ha megremed picit a tejföl, mintázatot is bele lehet "karcolni".)
  3. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Meg kell várni, amíg teljesen jól átpuhulnak a rétegek. Másnap könnyen szeletelhető, tetszőleges méretekre vágva. Megjegyzés: A keksz eléggé beszívja a masszát, így érdemes nem kispórolni a rétegek között. :) El lehet készíteni csak egyféle masszával (csak fehér: tejföl + cukor vagy csak barna: kakaópor, tejföl, cukor). Jó étvágyat! :)
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2200
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
07orsi10 4 recept

Hozzávalók

20x30 cm-es tepsihez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...