Tejfölös csirkepaprikás bográcsban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
333g csirke487 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
33g paprika5 kcal
-
53g paradicsom10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
167g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
27g tejföl53 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
Összesen
859
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g csirke1462 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
160g paradicsom29 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2577
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
45.1g csirke66 kcal
-
12.2g vöröshagyma4 kcal
-
4.5g paprika1 kcal
-
7.2g paradicsom1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
-
22.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3.6g tejföl7 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
Összesen
115
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 45 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 782.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 486.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 60 micro
-
β-karotin 304 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1372 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
859
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 135.1 g
Zsír
-
Összesen 203.8 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 557 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2348 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 1211 mg
-
Nátrium 542 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1458.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 460 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 454 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 179 micro
-
β-karotin 912 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 4117 micro
-
Lut-zea 493 micro
Összesen
2577
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 186 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db paprika
-
2 kis db paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
1.5 ek füstölt pirospaprika
-
1 dl napraforgó olaj
-
5 dl víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
4 ek tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- Az egész csirkét részeire bontjuk.
- A bográcsba olajat öntünk, amire ráöntjük a kockára aprított vöröshagymát. Megvárjuk, míg megüvegesedik, aztán rádobjuk a vékony csíkokra vágott paprikát, majd a paradicsomot.
- Mikor már a zöldségek jól összefőttek, levesszük a bográcsot a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával, és belehelyezzük a csirkehúst.Visszarakjuk a tűzre, megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, ráöntjük a vizet, és lefedve főzzük 1,5 óráig néha-néha megkavarjuk.
- A főzés utolsó negyedében belerakjuk a pörköltszaft kockát és az apróra vágott fokhagymát.
- Mikor már biztosan puha a hús, elkészítjük a lisztből és a tejfölből a habarást, amit hőkiegyenlítés során keverünk el a pörköltben.
- Csőtésztával vagy nokedlivel tálalhatjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 142
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 58903
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A habarás miatt nem olyan unalmas, mint egy normál pörkölt.