r
Nosalty Logó

Tejfölös csirke Csiri konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös csirke Csiri konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2954 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 492 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    170.7 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3451.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1689 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1324.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1141 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    284 micro
  • β-karotin
    3434 micro
  • β-crypt
    510 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2349 micro
Összesen 2954 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    230 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha a csirke kész főzésre, egy edényben felaprítjuk kis kockára a hagymát, paprikát, dobunk rá egy csipet sót, hogy ne égjen hanem párolódjon, amikor már üveges, rádobjuk a felkockázott paradicsomot, és addig sütjük, amíg szinte elfőnek, és egy szaftos lecsót kapunk.
  2. Rádobjuk a pirospaprikát, és arra a csirkét, majd az ételízesítőt, borsot, és a pár szem köménymagot. Egy kicsit megkeverjük, fedővel letakarjuk. (Víz nem kell, hisz a hús levet ereszt!)
  3. Kb. 15 percig fő, akkor már kiengedte a csirke a levét, levesszük a fedőt, és készre főzzük, zsírjára sütjük.
  4. Egy kis edényben szétkavarjuk a lisztet a tejföllel, rá a csirkére, egyet fő, és kész.
  5. Főtt tésztával, nokedlivel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10425
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombát is lehet adni hozzá, (bármilyet) sokat csinálom úgy is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...