r
Nosalty Logó

Tejfölös-császárszalonnás galette

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Tejfölös-császárszalonnás galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 830 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 3310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 830 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    234.6 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4766.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    3207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1122 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 3310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A feltéthez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a tejfölbe öntjük a vizet és szórjuk a sót, összekavarjuk, a lisztes morzsalékhoz adva összegyúrjuk őket, gombóccá formáljuk, folpack fóliába csomagoljuk, 20 percre hűsöltetjük a hűtőben. Addig előkészítjük a további hozzávalókat, darabolunk, szeletelünk, a tejfölt összekavarjuk a belenyomott fokhagymával, beleszórt sóval.
  2. Ebből 4 db 20 cm átmérőjű lepényke lesz. Egy darab sütőpapírra körberajzolunk egy kb. ekkora átmérőjű tányért, majd megfordítjuk a papírt, hogy ne a ceruzás felén nyújtsunk majd. Kivesszük a tésztát a hűtőből, s nagyjából 4 egyenlő részre vágjuk, mindegyikből 1 lepényke lesz.
  3. Két sütőpapírral bélelt tepsire lesz szükségünk, mert egybe nem fér, csak kettő lepényke. Innentől, minden lepénykével ugyanazt a műveletet végezzük a végéig. Egy rész tésztát kinyújtunk a megrajzolt kör alakjára, áthelyezzük a papíros tepsibe. Egy tepsibe kettőt teszünk. A lepényekre jó egy kanál fokhagymás tejfölt elkenünk, ne menjünk ki teljesen a széléig! Körben felhajtjuk a széleit kb. 2 cm vastagságban, közben össze is csippenthetjük a tésztát, attól lesz olyan "fodros"!
  4. Ezt követően megszórjuk reszelt sajttal, s tetszőlegesen rápakoljuk a feldarabolt feltétet egyenlően 4 felé osztva. Én: a tejfölre a reszelt sajt, a felcsíkozott főtt császárszalonna, lila hagyma, paradicsom, megszórva csipetnyi sóval, őrölt borssal. Mielőtt betesszük a sütőbe, akkor kenjük át a kissé felvert tojással a felhajtott széleit! Ezután 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 10-15 perc alatt készre sütjük. Kb. 8 perc elteltével egy pillanatra kivesszük, megszórjuk kevés reszelt sajttal, s visszatesszük. Ha készre sült, kivesszük, hagyjuk a tepsiben pihenni......
  5. ......isteni már az illat is, mely elárasztja a konyhát! Most a következő, s egyben utolsó 2 tésztagombócból varázsolunk ugyanígy mennyei lepénykéket!
  6. Miután a másik kettő is kisült, mindkét tepsiben négy részre vágjuk a kis lepénykéket.
  7. A tepsiről egy tálra helyezzük át, majd jóízűen - egy finom tea kíséretében, például, de lehet más is - elfogyaszthatjuk. Finom, puha, szétomlik a szánkban, az íze pedig a mennyekbe repít! :) Négy adagnak írtam, mert elég, ha nem farkas éhes az ember! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2835
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mennyei lepényke, igen sokoldalúan variálható....csak a képzelet szab határt a lehetőségeknek....persze, olykor az is, mit találunk a hűtőben....nem macerás, egyszerű az elkészítése, csinos is :).....a nap bármely szakaszában fogyaszthatjuk, akár ebédre is.....csak úgy olvad a szánkban, s árad szét az isteni ízkavalkád......vendégvárónak, bulikra, összejövetelekre kiváló.....ha kipróbálod, függőséget okozhat :).....azért próbáld ki bátran :)......

Hozzávalók

A tésztához:

A feltéthez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...