r
Nosalty Logó

Tejfölös burgonyás csirkecombok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös burgonyás csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A burgonyás csirkéhez

A tejfölös szószhoz

Összesen 895 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A burgonyás csirkéhez

A tejfölös szószhoz

Összesen 3577 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A burgonyás csirkéhez

A tejfölös szószhoz

Összesen 102 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 895 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    210.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4208 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    2023 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    398 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    644 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    965 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2165 micro
Összesen 3577 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A burgonyás csirkéhez

A tejfölös szószhoz

Elkészítés

A burgonyás csirkéhez

  1. A burgonyát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és a paprikát, majd a két kanál olajat. Egy kicsit összekeverjük, és egy hosszúkás jénaiba tesszük.
  2. A szalonnát apróra vágjuk, és a tetejére szórjuk.
  3. A combokat ízlés szerint fűszerezzük, majd a burgonya tejére rárakjuk. Lefedjük a jénai tetejével, és egy óra alatt lassan megsütjük.
  4. A tejfölbe beletesszük a mustárt és az apróra vágott zöldhagymát.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3886
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 20.

Ajánló

Azért szeretem a jénaiban sütni, mert így látom, hogy szépen pirul. Nem kell a burgonyát előfőzni, nagyon szépen megsül a jénaiban, bármilyen hússal együtt. Sima gázsütőm van, nem tudok hőfokot írni. Amikor már látom, hogy sül, leveszem tartalékra a gázt. A lefedett jénaiban szépen átpirul a husi teteje is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amíg sül, lehet takarítani! :)

Hozzávalók

A burgonyás csirkéhez

A tejfölös szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...