Tejes kalács tang zhonggal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
701
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tang zhong
-
250g víz0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
A kalács
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
6g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g tej112 kcal
Összesen
2800
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tang zhong
-
20.9g víz0 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
A kalács
-
41.8g finomliszt152 kcal
-
2.1g friss élesztő2 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
16.7g tej9 kcal
Összesen
233
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1010.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 632 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 94.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
701
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.4 g
Zsír
-
Összesen 55 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4043 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 364 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 786 mg
-
Nátrium 2529 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 492.6 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 377.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 363 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
2800
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
Tang zhong
-
2.5 dl víz
-
5 dkg finomliszt
A kalács
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dkg friss élesztő
-
6 dkg cukor
-
1 teáskanál só
-
1 db tojás
-
2 dl tej
Elkészítés
Tang zhong
- A tang zhonghoz a vízbe keverjük a lisztet, és lassú tűzön, kevergetve besűrítjük. Nem kell forrnia, elég, ha csak kb. 65°C-ra melegítjük. Fóliával letakarjuk, hogy ne bőrösödjön. Kihűtjük. Jó, ha áll egy éjszakát a hűtőben, de 2-3 napig is felhasználható.
- Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy tk cukorral felfuttatjuk.
- A kalácshoz a lisztbe vegyítjük a sót és a többi cukrot.
- A tojást felverjük, és elkeverjük a langyos vajjal.
- A liszthez adjuk a tang zhong felét (a másik felét tegyük a hűtőbe, úgyis hamarosan felhasználjuk egy újabb kalácshoz), az élesztős tejet, a tojásos keveréket, és lágy tésztává dagasztjuk.
- Letakarva 1 órát kelesztjük.
- Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyenlő részre osztjuk, amiket kissé meggömbölygetünk, majd nyújtófával úgy 20-25 cm hosszú ovális alakra nyújtjuk. A hosszabbik végüknél fogva mindet háromba hajtjuk, 90 fokot fordítunk rajta, így is megnyújtjuk, majd feltekerjük.
- A tésztatekercseket kivajazott kenyérformába tesszük egymás mellé, majd letakarva 30 percig ismét kelesztjük.
- Közben előmelegítjük a sütőt. A kalácsot közepesen meleg hőmérsékleten 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha túlságosan pirulna, az utolsó 10 percre takarjuk le alufóliával.
- A kész kalács tetejét vajas ecsettel kenjük át, hogy csillogós legyen.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 6176
- Feltöltés dátuma: 2013. október 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Fahéj
288 recept
Először Szevánál olvastam a tang zhonggal készült kenyérről, és már akkor nagyon megmozgatta a kíváncsiságomat ez az eljárás. Nemrég Évi néni is elkezdte sütögetni a szebbnél szebb tang zhongos kelt tésztáit. Kész, én sem bírtam tovább, mindenképp ki kellett próbálnom, amiről ennyi szépet és jót írtak. Az, hogy nem csalódtam, nem kifejezés. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a tang zhonggal készült finomságokról. Elképesztően hatalmasra kelnek (csodaszépek), ezáltal könnyűek és puhák, és napokig azok is maradnak. Sikerélmény a köbön. :)