r
Nosalty Logó

Tejes kalács tang zhonggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Tejes kalács tang zhonggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tang zhong

A kalács

Összesen 701 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tang zhong

A kalács

Összesen 2800 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tang zhong

A kalács

Összesen 233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 701 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4043 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    2529 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.6 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 2800 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Tang zhong

A kalács

Elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz a vízbe keverjük a lisztet, és lassú tűzön, kevergetve besűrítjük. Nem kell forrnia, elég, ha csak kb. 65°C-ra melegítjük. Fóliával letakarjuk, hogy ne bőrösödjön. Kihűtjük. Jó, ha áll egy éjszakát a hűtőben, de 2-3 napig is felhasználható.
  2. Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy tk cukorral felfuttatjuk.
  3. A kalácshoz a lisztbe vegyítjük a sót és a többi cukrot.
  4. A tojást felverjük, és elkeverjük a langyos vajjal.
  5. A liszthez adjuk a tang zhong felét (a másik felét tegyük a hűtőbe, úgyis hamarosan felhasználjuk egy újabb kalácshoz), az élesztős tejet, a tojásos keveréket, és lágy tésztává dagasztjuk.
  6. Letakarva 1 órát kelesztjük.
  7. Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyenlő részre osztjuk, amiket kissé meggömbölygetünk, majd nyújtófával úgy 20-25 cm hosszú ovális alakra nyújtjuk. A hosszabbik végüknél fogva mindet háromba hajtjuk, 90 fokot fordítunk rajta, így is megnyújtjuk, majd feltekerjük.
  8. A tésztatekercseket kivajazott kenyérformába tesszük egymás mellé, majd letakarva 30 percig ismét kelesztjük.
  9. Közben előmelegítjük a sütőt. A kalácsot közepesen meleg hőmérsékleten 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha túlságosan pirulna, az utolsó 10 percre takarjuk le alufóliával.
  10. A kész kalács tetejét vajas ecsettel kenjük át, hogy csillogós legyen.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6152
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először Szevánál olvastam a tang zhonggal készült kenyérről, és már akkor nagyon megmozgatta a kíváncsiságomat ez az eljárás. Nemrég Évi néni is elkezdte sütögetni a szebbnél szebb tang zhongos kelt tésztáit. Kész, én sem bírtam tovább, mindenképp ki kellett próbálnom, amiről ennyi szépet és jót írtak. Az, hogy nem csalódtam, nem kifejezés. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a tang zhonggal készült finomságokról. Elképesztően hatalmasra kelnek (csodaszépek), ezáltal könnyűek és puhák, és napokig azok is maradnak. Sikerélmény a köbön. :)

Hozzávalók

Tang zhong

A kalács

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...