Tejes császárzsemle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
44g tej25 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
1g só0 kcal
-
75g kenyérliszt bl80271 kcal
-
6g vaj45 kcal
A tetejére
Összesen
368
kcal
- 12% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 821.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 567 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
368
kcal
- 12% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.5 g
Zsír
-
Összesen 69.5 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6569.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 260 mg
-
Kálcium 672 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 862 mg
-
Nátrium 4534 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 467.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 143 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 432 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 717 micro
Összesen
2935
kcal
- 12% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 589.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 407 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- 1/2 dl tejben az 1 ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
- A liszthez keverjük a sót, az olvasztott vajat, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a maradék tejjel jól kidolgozzuk a tésztát.
- Két gombócot csinálunk belőle, majd 8-8 db-ra osztjuk. Minden darabot hosszúkás nudlivá sodrunk. Megfogjuk a nudli két végét, csomót kötünk rá. Majd a lelógó végeket visszadugjuk a csomó közepébe. Az egyiket alulról, a másikat felülről.
- Sütőlemezre tesszük, és konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A zsemléket felvert tojással megkenjük, tetejét ízlés szerint megszórhatjuk. Kb. 15 perc alatt szép pirosas barnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 347
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 19287
- Feltöltés dátuma: 2013. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Valahol, valamikor találtam ezt a receptet. Nálunk mindig van valami új, amit ki kell próbálni. Hála a gyermekeimnek.