Tejberizs ribizlivel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 22% Zsír
A rizsalaphoz
-
63g rizs224 kcal
-
113g tej63 kcal
-
113g habtejszín329 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
63g piros ribizli34 kcal
A creme anglais-hoz
-
0g vanília0 kcal
-
38g tej21 kcal
-
38g crème fraîche134 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
13g porcukor48 kcal
Összesen
992
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 22% Zsír
A rizsalaphoz
-
250g rizs895 kcal
-
450g tej252 kcal
-
450g habtejszín1314 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
250g piros ribizli137 kcal
A creme anglais-hoz
-
0g vanília0 kcal
-
150g tej84 kcal
-
150g crème fraîche536 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
50g porcukor194 kcal
Összesen
3971
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 22% Zsír
A rizsalaphoz
-
13.4g rizs48 kcal
-
24g tej13 kcal
-
24g habtejszín70 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
13.4g piros ribizli7 kcal
A creme anglais-hoz
-
0g vanília0 kcal
-
8g tej4 kcal
-
29 kcal
-
4.3g tojássárgája14 kcal
-
2.7g porcukor10 kcal
Összesen
211
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 66.7 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 418 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 723.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 143.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 463 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 453 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
992
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65 g
Zsír
-
Összesen 266.7 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1672 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2893.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 1197 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 942 mg
-
Nátrium 516 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 326.4 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 573.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1852 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 733 micro
-
Kolin: 758 mg
-
Retinol - A vitamin: 1812 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 468 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 990 micro
Összesen
3971
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
A rizsalaphoz
-
450 ml tej
-
450 ml habtejszín
-
3 ek vaj
A creme anglais-hoz
-
150 g crème fraîche
-
4 db tojássárgája
-
50 g porcukor
Elkészítés
A rizsalaphoz
- Egy rozsdamentes acél serpenyőben felolvasztom az 1 ek vajat, majd megpirítom a rizst. Kevés vizet öntök alá, ezzel indítom a főzést.
- A tej és tejszín keverékét felforralom egy öntöttvas lapon, majd odakészítem a rizst mellé. Mindig egy merőkanállal teszek bele és folyamatosan kevergetem, amíg fel nem issza az egészet.
- Ha a rizs majdnem az összes folyadékot felitta, (kb 15 perc alatt) el is készült. Egy merőkanál folyadékot adok hozzá és a 2 evőkanál vajat majd lefedem és félreteszem 5 percre.
- Creme Anglaise készítése:
- A tejet és a creme fraiche-t felforralom lassan a félbevágott vaníliarúddal és a magokkal, majd kihűtöm és az egészet a hűtőbe teszem egy éjszakára.
- Másnap a tojássárgáját és a cukrot fehéredésig verem, majd az újból felforralt, ízesített tejet vékony sugárban hozzáöntöm.
- A tejes-tojásos keveréket visszaöntöm a lábasba és egy francia habverővel folyamatos keverés mellet addig melegítem amíg,ha egy fakanalat mártok bele és ráfújok a hátára 'rózsa formát' kapok. A lángról levéve még 2-3 percig kevergetem.
- Ha kész, annyit öntök a rizsemhez,hogy az edényt rázogatva a tetején hullámokat lássak.
- Még 2 ek porcukrot adok hozzá és kihűtöm, majd egy napra a hűtőbe teszem.
- Másnap két kanállal galuskát formázok belőle és a hideg ribizlire fektetem.
- Ribizli előkészítése:
- A ribizlit egy villával összetöröm és hidegre hűtöm.
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 24805
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 20.
Ajánló
További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az első desszert fotóm.