r
Nosalty Logó

Tejberizs ribizlivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejberizs ribizlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rizsalaphoz

A creme anglais-hoz

Összesen 992 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rizsalaphoz

A creme anglais-hoz

Összesen 3971 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rizsalaphoz

A creme anglais-hoz

Összesen 211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 992 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    266.7 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2893.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    942 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.4 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    733 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1812 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 3971 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A rizsalaphoz

A creme anglais-hoz

Elkészítés

A rizsalaphoz

  1. Egy rozsdamentes acél serpenyőben felolvasztom az 1 ek vajat, majd megpirítom a rizst. Kevés vizet öntök alá, ezzel indítom a főzést.
  2. A tej és tejszín keverékét felforralom egy öntöttvas lapon, majd odakészítem a rizst mellé. Mindig egy merőkanállal teszek bele és folyamatosan kevergetem, amíg fel nem issza az egészet.
  3. Ha a rizs majdnem az összes folyadékot felitta, (kb 15 perc alatt) el is készült. Egy merőkanál folyadékot adok hozzá és a 2 evőkanál vajat majd lefedem és félreteszem 5 percre.
  4. Creme Anglaise készítése:
  5. A tejet és a creme fraiche-t felforralom lassan a félbevágott vaníliarúddal és a magokkal, majd kihűtöm és az egészet a hűtőbe teszem egy éjszakára.
  6. Másnap a tojássárgáját és a cukrot fehéredésig verem, majd az újból felforralt, ízesített tejet vékony sugárban hozzáöntöm.
  7. A tejes-tojásos keveréket visszaöntöm a lábasba és egy francia habverővel folyamatos keverés mellet addig melegítem amíg,ha egy fakanalat mártok bele és ráfújok a hátára 'rózsa formát' kapok. A lángról levéve még 2-3 percig kevergetem.
  8. Ha kész, annyit öntök a rizsemhez,hogy az edényt rázogatva a tetején hullámokat lássak.
  9. Még 2 ek porcukrot adok hozzá és kihűtöm, majd egy napra a hűtőbe teszem.
  10. Másnap két kanállal galuskát formázok belőle és a hideg ribizlire fektetem.
  11. Ribizli előkészítése:
  12. A ribizlit egy villával összetöröm és hidegre hűtöm.
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24803
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 20.

Ajánló

További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első desszert fotóm.

Hozzávalók

A rizsalaphoz

A creme anglais-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...