Tavaszváró karfiolleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
A karfiolkrémleves hozzávalói:
-
2g olívaolaj18 kcal
-
200g karfiol20 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g víz0 kcal
-
5g vaj36 kcal
A királygarnéla hozzávalói:
Összesen
384
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
A karfiolkrémleves hozzávalói:
-
8g olívaolaj71 kcal
-
800g karfiol80 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
20g vaj143 kcal
A királygarnéla hozzávalói:
Összesen
1535
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
A karfiolkrémleves hozzávalói:
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
28g karfiol3 kcal
-
7g burgonya4 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
14g főzőtejszín18 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35g víz0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
A királygarnéla hozzávalói:
Összesen
53
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1452 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 906 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 511.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
384
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61 g
Zsír
-
Összesen 112.9 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5807.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 704 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 1115 mg
-
Nátrium 3624 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 2044.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 676 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 216 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 254 mg
-
Retinol - A vitamin: 662 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
1535
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
A karfiolkrémleves hozzávalói:
-
1 ek olívaolaj
-
80 dkg karfiol
-
20 dkg burgonya
-
1 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
4 dl főzőtejszín
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
A királygarnéla hozzávalói:
Elkészítés
A karfiolkrémleves hozzávalói:
- Tisztítsuk meg a zöldségeket, majd vágjuk a burgonyákat kockákra, a hagymát cikkekre, a fokhagymát szeletekre, és szedjük rózsáira a karfiolt.
- Rakjuk az olívaolajat egy nagy fazékba, és adjuk hozzá a megtisztított zöldségeket a hagymával és fokhagymával együtt. Nagy lángon, folyamatosan kevergetve pirítsuk 8-10 percig.
- Ezek után öntsük fel annyi vízzel vagy zöldségalaplével, amennyi ellepi, és közepes lángon főzzük puhára a zöldségeket. Közben sózzuk és borsozzuk, ha van kedvünk, adhatunk hozzá zöldségleveskockát.
- Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a tejszín felét, és turmixszoljuk le. A maradék tejszínnel hígítsuk tetszőleges sűrűségűre a levest, és ha még akarunk rajta lazítani kicsit, nyugodtan adjunk hozzá tejet.
- A végén elosztjuk a 2 dkg vajat a leves tetején, apró darabokban, hogy ne bőrösödjön a leves.
A királygarnéla hozzávalói:
- Forrósítsuk fel a vajat és az olajat, majd süssük a rákok mindkét oldalát 1-1 percig magas lángon, a végén pedig sózzuk és borsozzuk.
- Tálaljuk a forró levessel, és fogyasszuk egészséggel. Jó étvágyat kívánok! :)
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2964
- Feltöltés dátuma: 2018. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A leves gyermekoromban a mindennapok része volt, az ebédek elengedhetetlen fogása. Iskolás koromban kicsit megritkult a közös étkezések száma, ilyenkor ugyanis a menzán ebédeltünk, ahol sajnos nem mindig ízlett az étel. A hétvégi húsleves azonban mindig ott volt az asztalon. Szerintem most is nagyon fontos, ebben a rohanó világban egy finom leves, de az emberek sajnos egyre kevesebb időt tudnak főzésre fordítani a konyhában. Én ezért is szeretem a gyors zöldségkrémleveseket, mert nem kell sokat pepecselni velük, és felettébb ízletesek. Ami pedig feldobja ezt az egyszerű levest: egy különleges feltéttel bolondítjuk meg.