Tavaszi zöldségtál
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gombagasztro
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
329
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1318
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 558.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 481.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 614 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6136 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1557 micro
Összesen
329
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 44.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2235 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 343 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 360 mg
-
Foszfor 1149 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210.6 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1924.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2456 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 238 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 327 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 449 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 24545 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 6226 micro
Összesen
1318
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 375 micro
-
β-karotin 928 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy fedeles sütőtál aljára öntsünk kevés olajat.
- Mossuk meg a zöldségeket, a krumplit vágjuk négybe, a gombákat mérettől függően negyedeljük vagy felezzük.
- A cukkinit és a padlizsánt vágjuk vastagabb karikákra, a sárgarépát pedig hosszában negyedeljük, az újhagymát karikázzuk fel.
- A zöldségeket tegyük a tálba, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg kakukkfűvel, majd forgassuk össze.
- 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt pároljuk puhára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 201
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 4945
- Feltöltés dátuma: 2018. december 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Gombagasztro
357 recept
Annyira várom mindig a vitaminhiányos időszak után, hogy legyen mindenféle friss zöldség, és feltöltődjek. Ahogy megjelennek a piacon, már készítem is ezt a finom tavaszi zöldségtálat! Fogyaszthatjuk egytálételként, de húsok köreteként is kiváló!