r
Nosalty Logó

Tavaszi töltött karalábé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Tavaszi töltött karalábé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karalábékhoz

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karalábékhoz

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 2677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karalábékhoz

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1786.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.7 g

Zsír

  • Összesen
    144.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7146.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2060 mg
  • Nátrium
    3825 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1670.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    796 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    695 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2664 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2763 micro
Összesen 2677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

A karalábékhoz

A szószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A karalábékhoz

  1. A karalábékat megtisztítjuk. A szép egészséges, belső, nagyon zsenge leveleket ne dobjuk ki, mert felhasználjuk.
  2. A gyökér felöli részénkivájjuk a karalábékat,hogy majd bele tudjuk tölteni a tölteléket.
  3. A darált húst összedolgozzuka tojással, sóval, borssal és a rizzsel. Beletöltjük a karalábékba.
  4. Egy szélesebb lábas aljára beleteszük a kivájt " karalábéforgácsokat ", ráhelyezzük a töltötteket, és a megmosott, csíkokra felvágott levélkéketközéjük rakjuk.
  5. Felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy kb. 3/4 magasságig érjen a karalábéknak. Hozzáadjuk a 2 zöldségleves kockát, lefedjük,hagyjuk felforrni, majd visszavesszük a lángot,és kb. 20-30 perc alatt puhára főzzük. Vigyázzunk, nehogy túl puhára főzzük!
  6. A vajból és lisztből rántást készítünk.
  7. A megfőtt karalábékat kivesszük a léből.
  8. A vajas rántást ezzel a lével kisebb adagokkaljó hígrafelengedjük, közben csomómentesre keverjük, és visszaöntjük az edénybe.
  9. A tejfölt is kissé felhígítjuk, majd azt is hozzáadjuk. Kevergetve felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  10. Visszatesszük a töltött karalábékat, kissé beleforgatjuk őket,és afelaprított friss petrezselyemet hozzáadva tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 54517
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi töltött karalábé
Vicikó 251 recept

Egy igazi tavaszi, friss, üde ízű, szerintem kicsit méltatlanul elfelejtett egytálételünk. Régen, mikor még voltak " primőr " áruk tavasszal, - biztos sokan emlékezünk rá - , milyen nagy szám volt pl. az első borsóleves új répákkal, fehérrépával, sok petrezselyemmel. Milyen utánozhatatlan íze volt! Olyan csak tavasszal volt! Hát igen, a töltött karalábé is ilyen... Napjainkban, amikor az évszakoktól szinte függetlenül, majdnem mindig, mindent lehet kapni, persze igyekszünk okosan vásárolni, hogy nem veszünk brazil meg chilei, jobb esetben marokkói akármiket, bizony azért el-elcsábul az ember lánya télen, hogy vegyen  pl. spanyol " tavaszi   karalábét, nyári cukkinit " . Jó, nem kimondottan rossz, de mégsem olyan, és persze tudjuk az egyéb hátrányait is... Ezért most, hogy kitört a tavasz vége-nyár eleje, itt az idő, hogy szebbnél szebb " primőr " szép hazai zöldségeinkből finomabbnál-finomabb ételeket készítsünk. Ez pl. egy lehetőség, szerintem nagyon hamar elkészül, és nagyon finom!

Hozzávalók

A karalábékhoz

A szószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...