r
Nosalty Logó

Tavaszi tarhonyás hús

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Andi80_
Tavaszi tarhonyás hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Húshoz

Tarhonyához

Összesen 450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Húshoz

Tarhonyához

Összesen 1806 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Húshoz

Tarhonyához

Összesen 89 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1860.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    1587 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    161.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7443.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1718 mg
  • Nátrium
    5005 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1622 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2497 micro
  • β-karotin
    6349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2690 micro
Összesen 1806 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Tarhonyához

Elkészítés

Húshoz

  1. A húst alaposan megtisztítjuk, majd kisebb kockára vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni.
  2. A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pároljuk.
  3. A husit fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.

Tarhonyához

  1. Közben egy másik tálban a tarhonyához az olajat felforrósítjuk, ráöntjük a tarhonyát, és közepes lángon pár perc alatt, néha-néha megkavargatva szép világos barnára pirítjuk.
  2. Rámérjük a 3 csésze vizet, óvatosan, mert a felcsapó gőz megégetheti a kezünket.
  3. Hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk.
  4. Fedő alatt kis lángon addig főzzük, míg a tarhonya épp teljesen meg nem puhul, és a víz már elfőtt róla. Közben párszor érdemes megkeverni.
  5. Majd a lángot elzárva és a fedőt rajtahagyva kicsit hagyjuk puhulni.
  6. A megtisztított sárgarépát apróbb kockára vágjuk, és a zöldborsóval együtt sós vízben épp roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
  7. A húst a tarhonyához keverjük, és beleforgatjuk a répát, a borsót.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 413
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 34715
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Ajánló

A csészém 2,5 dl űrtartalmú.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi tarhonyás hús
Andi80_ 380 recept

Olyan gyönyörűen süt a nap, de azért itt csípős hideg van. Már nagyon várom az igazi tavaszt, minden vidám, csodás színével. Addig is a mai ebédet színesítettem egy kis sárgarépával, zöldborsóval.

Hozzávalók

Húshoz

Tarhonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...